CHP yasa önergesi verecek: Maddi haklardan yoksun kalsın

Güncelleme Tarihi:

CHP yasa önergesi verecek: Maddi haklardan yoksun kalsın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 21:08

Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Hürriyet yazarı Fikret Bila’ya verdiği röportajdaki “Millet hepimizi affetsin. Asker-sivil sorumluluk makamındaki herkes milletten özür dilemeli” sözlerine CHP’den “Özür dileme hesap ver” tepkisi geldi.

Haberin Devamı

CHP, Özel’in “Genelkurmay Başkanlığı görevini hiç yapmamış kabul edilmesi, eski Genelkurmay Başkanı unvanını kullanamaması, edindiği tüm sosyal ve maddi haklardan mahrum bırakılması, askeri tesis, gazino ve dinlenme tesislerine girişinin yasaklanması için önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığı’na yasa teklifi de verecek.

CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in ortak açıklamasında şöyle denildi:

TİMSAH GÖZYAŞLARI

“15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘Hepimiz özür dilemeliyiz’ diyen Necdet Özel özür dilemesi gerekenler arasında değil, hesabını vermesi gerekenler, bedel ödemesi gerekenler arasındadır. Birileri bu darbeye zemin oluşturduysa asker olarak en üst düzeyde sorumlusu Özel’dir. ‘Hepimiz özür dilemeliyiz’ diyen, ‘Çok iyi gizlenmişler’ diyerek adeta timsah gözyaşları döken Necdet Özel vatandaşın aklıyla alay etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!