CHP, Suriye tezkeresine 'evet' oyu verecek

Güncelleme Tarihi:

CHP, Suriye tezkeresine evet oyu verecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 12:23

CHP, yarın TBMM'de oylanacak olan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Irak ve Suriye'de sınırötesi operasyon yapma yetkisi veren hükümet tezkeresine "evet" oyu verme kararı aldı.

Haberin Devamı

Karar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Ankara'daki MYK üyeleriyle akşam saatlerinde yaptığı toplantıda alındı.

CHP kaynakları, CHP'nin tezkereye "evet" oyu kullanmasının gerekçesiniise, tezkerenin, geçen yıl gelen tezkereden farklı olarak, PKK'nın yanısıra IŞİD'le de mücadeleye yeşil ışık yakması olarak açıkladılar. Türkiye'nin "çok kanlı bir dönem yaşamakta olduğunu", terörle mücadelenin büyük önem taşıdığını kaydene CHP kaynakları, ayrıca yarın ele alınacak tezkerenin "IŞİD'le ciddi şekilde mücadele edileceğinin ilk işaretlerini verdiğini" kaydettiler.

Ancak CHP'nin aldığı "tezkereye evet" kararına rağmen, TBMM'de parti adına yapılacak konuşmada AKP hükümetlerinin bugüne kadar izledikleri dış politikaya yönelik sert eleştirilerini de sürdürme niyetinde olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

AYTUN ÇIRAY: TEZKEREYE EVET DİYECEĞİZ AMA...

"YENİ BİR SURUÇ YAŞANMASIN DİYE..."

Yarın TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak Suriye/Irak tezkeresi görüşmelerinde CHP adına konuşacak olan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin tezkereye "evet" oyu verme eğiliminde olduğunu söyledi ve bunun gerekçesi olarak da, "Biz önce Türkiye diyen bir siyasi partiyiz" dedi.

"AKP'NİN YANLIŞ SİYASETİ IŞİD'İ GÜÇLENDİRDİ"

Çıray, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, CHP'nin yarınki tezkere görüşmelerinde, esas itibarıyla AK Parti'nin bugüne kadar uyguladığı dış politikayı siyasete alet etmesinin sonuçlarını ortaya koyacağına dikkat çekti.

Çıray şöyle konuştu;
"AKP'nin izlediği yanlış siyasetin IŞİD'i güçlendirdiğini ortaya koyacağız. Genel Başkanımızın sürekli tekrarladığı gibi, biz 'önce Türkiye' diyen bir siyasi partiyiz. Bütün bu yanlış hareketlerin Türk insanını nasıl olumsuz etkilediğini ortaya koyacağız. Ancak Türk insanının, bir daha Suruç gibi felaketler yaşamaması için evet oyu verme eğilimindeyiz. Ancak bu durum, AKP'nin gerekçeleriyle hemfikir olduğumuzu göstermez".

"AKP, SURİYE VE IRAK'IN BÖLÜNMESİNDE ÖNEMLİ ROL OYNADI"

AK Parti'nin, Suriye ve Irak'ın şu anda içinde bulunduğu durum konusunda "önemli rol oynadığına" dikkat çeken Çıray, "Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünden söz eden AKP, ne yazık ki uyguladığı dış siyasetle, Suriye ve Irak'ın bölünmesinde çok önemli rol oynamıştır. Bu yanlış aynı zamanda Türkiye'nin içini de destabilize etmiştir. Suriye ve Irak siyasetlerinin yanlışlarının yan etkilerini Türkiye yaşıyor şu an. Tüm bunları ortaya koyduktan sonra da, son kararımızı açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!