Chomsky: BM onayı olmadan Suriye'ye müdahale etmek savaş suçu olur

Güncelleme Tarihi:

Chomsky: BM onayı olmadan Suriyeye müdahale etmek savaş suçu olur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 10:01

ABD'li savaş karşıtı aktivist ve yazar Noam Chomsky, Kongre'den onay çıksa bile Birleşmiş Milletler'in onayı olmadıkça ülkesinin Suriye'ye müdahalesinin bir savaş suçu olacağı görüşünde.

Haberin Devamı

Savaş karşıtı duruşuyla bilinen Amerikalı dilbilimci ve yazar Noam Chomsky, Huffington Post sitesine bir e-mail göndererek Suriye'ye olası askeri müdahaleyi değerlendirdi. Chomsky, BM desteği olmadan ABD öncülüğünde Suriye'ye yapılacak her türlü müdahalenin "açıkça savaş suçu olacağını" dile getirdi. Chomsky, şöyle devam etti:

"Obama'nın Suriye'ye saldırı kararına verilen uluslararası destek, hükümetin iddialarının güvenilirliğiyle birlikte çöktüğü için Washington yönetimi, savaş suçu işleyeceği zaman diğer her şey başarısız olduğunda başvurduğu standart bahaneye kaldı ve yine kendini dünyanın polisi ilan etti.

Başka suçları örnek gösterme yönündeki çabalara rağmen BM onayı olmadan yapılacak saldırının oldukça ciddi bir savaş suçu olacağı çok açık."

Haberin Devamı

Bölgeyi zaman zaman ziyaret eden ve Suriye'de yaşananlarla ilgili bilgi toplayan Chomsky'nin yakın zamandaki yorumları, savaş karşıtı ünlü aktivistin Suriye'ye müdahale yanlısı bir tavır içinde olduğu yorumlarına neden olmuştu. Ancak Chomsky yazdığı e-mailde BM onayı olmadan herhangi bir müdahaleye karşı olduğunu açıkça belirtmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!