Çevreci ressamın hukuk zaferi

Güncelleme Tarihi:

Çevreci ressamın hukuk zaferi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 07:00

Ressam Gökçe Erhan’ın evi, basın açıklamasına saatler kala yanarak kullanılamaz hale gelmişti.

Haberin Devamı

Trabzon Sürmene, Kemerli mevkisindeki kıyıda, 2021 yılında 'Su Ürünleri Üretim ve Yetiştirme Alanı' tesisi projesi yapılmak istendi. Karadeniz Bölgesi'nde çevre sorunlarına çizdiği tablolar ile dikkati çeken ressam Gökçe Erhan (39), deniz ekosistemine zarar verip, doğal plajın yok olacağı öne sürerek projeye karşı çıktı. Erhan ile yöre sakinleri, 24 Ekim 2021'de projenin yapılması planlanan kıyıda toplanıp basın açıklaması yaparak seslerini duyurmak istedi. Planlanan basın açıklamasına saatler kala Erhan'ın, Gökçesu Mahallesi'ndeki 2 katlı yöresel mimarili evinde yangın çıkarak, ev kullanılamaz hale geldi.

OYBİRLİĞİYLE DURDURULDU

Gökçe Erhan, kurulmasına karşı çıktığı projeyi, yargıya taşıdı. Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanlığı'nın da dahil olduğu süreçte tesisin yapımının iptali istemi ile İdare Mahkemesi'nde dava açıldı. 2 yıl süren davada; projenin uygulanmaya devam edilmesi halinde, telafisi güç veya imkansız zararlara sebebiyet verebileceği kanaatine varan mahkeme, oybirliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Haberin Devamı

Planlanan projelerin doğa ile barışık olması gerektiğini söyleyen Gökçe Erhan, “Denizler hepimizin; istiyoruz ki doğa ile barışık, insan haklarına saygılı projeler yapılsın. Doğa ile savaşarak, onu yok ederek değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!