Cevap ve düzeltme metni

Güncelleme Tarihi:

Cevap ve düzeltme metni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2006 00:00

Müvekkilim Arte Tahir’in Hasan Mingü isimli şahısla ilişkisi olduğuna dair yayımlanan bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Hasan Mingü, müvekkilimin cemiyet yaşamından tanıdığı kadim bir dostudur. Gerçek durumla hiçbir rabıtası bulunmayan işbu haberle üçüncü kişiler nezdinde iki kadim dostun ilişkisinin olduğu zannının yaratılması müvekkilimi derinden yaralamıştır. Müvekkilim eşinden yeni ayrılmış bulunan ve en önemlisi de iki çocuk annesi bir hanımdır. Bu yönde haberlerin yayımlanması müvekkilim kadar çocuklarını da olumsuz olarak etkilemektedir. Haberi hazırlayan Kubilay Keskin isimli şahıs da müvekkilimle görüşme nezaketinde bulunmadan bu konu ile ilgili haberin yayımlanmasına vesile olmuştur.

Ayrıca anılan tarihteki gazete ekinin 2. sayfasında müvekkilim ile Hasan Mingü’yü aynı karedeymiş gibi gösteren fotoğraf tamamıyla bir montajdan ibaret bulunmaktadır. Müvekkilim ile Hasan Mingü’nün bu şekilde görüntülendikleri bir fotoğraf söz konusu değildir. Dolayısıyla haberin tirajını artırmaya yönelik olan ve tamamen suiniyetle yayımlanan işbu fotoğrafla ilgili müvekkilimizin ihlal edilen manevi haklarına yönelik olarak gereken hukuk ve ceza mevzuatından kaynaklanan tüm yasal yollara başvurulacaktır.

Ticaret hayatında ve sosyal hayatta önemli yerler edinmiş olan müvekkilim; anılan yayım dolayısı ile ağır manevi zararlara uğramış; sayılmayacak kadar çok kişiye hesap ve bilgi vermek durumunda kalmış; başta çocukları olmak üzere ailece psikolojik çöküntüye uğramışlardır. Ayrıca yorgun, uykusuz, yoğun bilgi verme telaşı içinde geçen günlerden dolayı; müvekkilimin ticari faaliyetleri aksamış, maddi zarara da uğramıştır.

Anılan sebeplerle; müvekkilimin ilgili yasalardan doğan maddi ve manevi zararlarını yasal sorumlulukların tamamından talep, dava ve takip hakkımız saklı kalmak kaydı ile; Basın Kanunu’nun 14. maddesi ve diğer mevzuat gereğince; muhataplardan ekteki cevap ve düzeltme metninin, Basın Kanunu’nun 14/1 ve 2. fıkralarda belirtilen usüllere göre yayımlanmasını talep etmek zorunlu olmuştur.

Arte Tahir (Çelik)

Vekilleri

Av.Bülent VURAL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!