Çete uykuda basıldı

Güncelleme Tarihi:

Çete uykuda basıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2001 00:00

Haberin Devamı

Fidye için kaçırılan işadamının oğlu, sabaha karşı düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Uyurken basılan biri kadın 4 çete üyesi gözaltına alındı.

İŞADAMI Nihat Harman'dan fidye almak için kaçırılan 13 yaşındaki oğlu Buğra, kendisini Silivri Selimpaşa'da tutan çetenin elinden polis ve jandarmanın ortak operasyonuyla kurtarıldı. Güvenlik güçlerini alarma geçiren olay, Rıza Şener, Hayati Gümüş, Sibel Gümüş ve Cengiz Gümüş adlı çete üyelerinin önceki akşam ithalat ve ihracat işiyle uğraşan Harman'ın Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki evine yaptığı baskınla başladı. Cezaevinde bulunan PKK'lı Mehmet Karakaya'nın talimatlarıyla hareket ettikleri belirtilen 4 fidyeci, evde annesi ve kız kardeşi ile birlikte bulunan Harman'ın oğlu Buğra'yı silah zoruyla kaçırdı.

150 bin mark istediler

Oğlunun kaçırıldığını öğrenen baba Harman durumu hemen polise haber verdi. Küçükçekmece İlköğretim Okulu 7'inci sınıf Öğrencisi Cem'i kaçıran şebekenin bir üyesi, Harman'ı telefonla arayarak 150 bin mark (yaklaşık 48 milyar 750 milyon lira) fidye istedi. Harman'a, parayı vermediği takdirde oğlunun öldürüleceği söylendi. Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kaçırma olayının ardından araştırma başlattı.

Dedektifler evi buldu

İz süren dedektifler Buğra'nın Silivri Selimpaşa'da bir evde tutulduğunu belirledi. Bölgenin güvenliğinden sorumlu olan jandarma ekipleri ile temasa geçen polisler, dün sabaha karşı Celaliye Mahallesi, Celal Bey Sokak, No 40/3'teki eve operasyon düzenledi. Fidyecileri uykuda yakalayan ekipler, Buğra'yı burnu bile kanamadan kurtardı. Gözaltına alınan Rıza Şener, Hayati Gümüş, Sibel Gümüş ve Cengiz Gümüş'ün sorgusu sürüyor.

Kaçırılan çocuk hostesin yeğeniymiş

FİDYECİLER tarafından kaçırılan Buğra Harman, geçtiğimiz mayıs ayında Florya Atatürk Ormanı'nda jogging yaparken Fuat Balkan tarafından tecavüze uğrayan hostes Ö.A'nın yeğeni çıktı. 9 ay içinde önce kız kardeşi tecavüze uğrayan ardından oğlu kaçırılan Mine Harman yaşadıkları dehşeti şöyle anlattı: ‘‘19.00 sıralarında evin kapısı çalındı. Kapıyı açınca hiç tanımadığım bir kişi ile karşılaştım. Arkasından üç kişi daha çıktı. Zorla içeri girdiler. Beni mutfağa soktular. Yaklaşık 20 dakika evde kaldıktan sonra oğlumu alıp götürdüler.’’ Kendilerinden 150 bin mark fidye istendiğini de doğrulayan Mine Harman kimseyle sorunlarının olmadığını, kimseden de tehdit almadıklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!