Çeşme otoyolu kenarında toprağa gömülü patlayıcı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Çeşme otoyolu kenarında toprağa gömülü patlayıcı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 15:14

İzmir- Çeşme Otoyolu’nda, 3 hafta önce, 29 ayrı küçük pakette toprağa 5 kilo 900 gram A4 plastik patlayıcı ele geçirildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Jandarmanın, patlayıcıyı kimin gömdüğünü belirlemek için bugüne kadar sürdürdüğü çalışmalardan henüz bir sonuç alınamazken, KCK soruşturması kapsamında İstanbul’da aynı şekilde topraktan çıkan patlayıcılarla bunların bağlantısının da araştırıldığı kaydedildi.

Çeşme İlçesi’ne bağlı Ovacık Köyü’nde oturan bir kişi, 3 hafta önce yol kenarında ot toplarken, otoyol gişelerinin yakınındaki levhaların altında, toprağa gömülü siyah bir poşet gördü. Merak edip poşeti açtığında içindeki paketleri farkedince jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, 29 ayrı pakette toplam 5 kilo 900 gram A4 tipi plastik patlayıcı ele geçirdi.

Jandarma, patlayıcıyı kimin koyduğunu belirlemek ve almaya gelip gelmeyeceklerini anlamak için paketteki patlayıcıların yerine, ağırlığı kadar toprak ve bez parçası koyup, yer tespitine yarayan GPS cihazı yerleştirdi. Gişelerdeki kameraların kayıtları incelendi, geniş çaplı soruşturma yapıldı, ancak bir sonuç alınamadı. Üç hafta boyunca paketi almaya kimse gelmeyince GPS cihazı çıkarıldı.

BAĞLANTI ARAŞTIRILIYOR

Jandarma ekiplerinin, patlayıcı kimin, ne amaçla koyduğunu bulmak için çalışmalarına devam ettiği bildirildi. İzmir’de yürütülen soruşturma, bugün, KCK soruşturması kapsamında İstanbul Başakşehir ve Olimpiyat Stadı yakınlarındaki ağaçlık alandan çıkarılan patlayıcılarla yeni bir boyut kazandı. İstanbul Emniyeti ile İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, irtibata geçtiği, patlayıcıların aralarında bağlantı olup olmadığının tespit edilmesine yönelik çalışmalar sürdürüldüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!