Çeşit çeşit çikolata internette

Güncelleme Tarihi:

Çeşit çeşit çikolata internette
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Derleyen: Aslı Kayabal

A'dan Z'ye çikolata dünyasından haberler yayımlayan çikolata siteleri ve portalların sayısı hızla artıyor. La Repubblica gazetesinin haberine göre, internet üzerinde The Chocolate Society, Choco-Club, Chococlub, Esperya, Peyrano, Sacher ve Ichef. com gibi çikolata sitelerine eklenen son halka Cioccalato.it oldu.

Çikolata konusunda yayın yapan bu sitelerde çikolatanın tarihinden, usta şeflerin çok özel tariflerine , çikolata üzerine yazılmış kitaplardan çikolata tutkunlarını buluşturan kulüplere kadar her türden bilgiye ulaşmak mümkün. Hatta çikolatayla ilgi sohbet odaları, forumlar, tartışma grupları, ve koleksiyonlar bile mevcut.

Fransızların Choco Club'ı çikolata konusunda ayrıntılı bilgiler sunan ilk gerçek portal oldu. Çikolatanın tarihçesi hakkında kapsamlı her türden bilgiye ulaşılan Choco Club, her hafta ünlü bir şefi konuk ederek, çikolatalı özel tarifler yayımlıyor. Portal, 6 Aralık 2000 tarihinde çocukların koruyucusu ve çikolatalı tatlıların esin kaynağı olan Aziz Nicola'ya adanan günü dikkate alarak ziyaretçileri için bir de "çikolata şenliği" düzenledi.

İngiltere'de 1991 yılından bu yana yayın yapan The Chocolate Society kakao yerine bitkisel yağlar ve süt tozu kullanılarak üretilen çikolatalara karşı mücadele verirken, portakallı ve alkollü çikolata gibi yaratıcı çikolataları tanıtıyor.

Dünya çikolata portallarına eklenen son halka ise İtalyan oldu. Perugia'da faaliyet gösteren Cioccolato firmasının sahibi olduğu portalda çikolatayla ilgili aktüel haberler, çikolatalı diyet gibi özel bölümler yer alıyor.

Choco Club Italiano ise çikolatanın tarihi ve çikolata kültürünün ötesine geçerek çikolatalı ürünlerin ünlü markası Nutella'nın tarihçesi, çikolata tutkunlarının çikolatayla kurdukları özel ilişkileri anlattıkları yazılar yayımlıyor. Choco Club Italiano ayrıca İtalya'da 12 bin pastanenin adresini içeren bir veri tabanı da sunuyor.

Scream, Benessere gibi çikolata konusunda uzmanlaşmış siteler her gün sayfalarında çikolatanın insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekiyor. Harward Üniversitesi'nin 65 yaş dolayında 8 bin kişiyle yaptığı bir araştırma, çikolatanın ömrü uzattığını ortaya koydu. Araştırmada çikolatanın içerdiği fenol adlı maddenin damarlardaki yağların oksidlenmesini önlediğine dikkat çekildi.

Perugia yakınındaki Chochotel Etruscan ise, çikolatanın sağlık için yararlı olduğuna inanaları konuk ederek çikolata turizmine yönelik bir hizmet veriyor müşterilerine. Menüde kakaolu makarna, çikolatalı jambon gibi yiyecekler yeralıyor.

Sacher'in sitesinde ise ilk kez 1832'de keşedilen ünlü Sacher turtasının orjinal tarifi ile Hillary Clinton'ın çikolatalı çok özel tarifleri sizleri bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!