Cerrattepe şirkete teslim

Güncelleme Tarihi:

Cerrattepe şirkete teslim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 21:33

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiindeki maden çalışmalarının önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Artvin heyetinin görüşmesinin ardından, hukuki süreç sonuçlanıncaya kadar durdurulmasının yankıları sürerken,  aynı gün farklı bir gelişmenin daha yaşandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, şirkete tahsis edilen 77 bin metrekare alanın yer teslimini önceki gün yaptı. Orman Bölge Müdürü Sedat Ecevit, şu bilgileri verdi: "Maden şirketine kağıt üzerinde yer tahsisini 17 Şubat tarihinde yaptık. Dün de (önceki gün) bölgeye çıkan ekiplerimiz arazide esas yer teslimini yaptı. Şu anda şirketin yer tahsis izni var. Orman Genel Müdürümüz bize yer tahsisini ilk gün açıklamamızı söyledi ama Vali Bey’in (Artvin Valisi Kemal Cirit) talimatıyla kağıt üzerinde yapılan yer tahsisi işlemini kamuoyuna açıklamadık."

BÜROKRATİK KİRLENME

YEŞİL Artvin Derneği, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ankara’da görüşme yapıldığı sırada Artvin Orman İşletme Müdürlüğü’nün yer tahsisi yapmasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, bürokratik kirlenmenin kendilerini üzdüğünü belirterek “Maden şirketi Cerattepe’ye yasadışı çıkmıştı. Orman Bölge Müdürlüğü bize 19 Şubat’ta gönderdiği yazıda yer tahsisi yapılmadığını söylemişti. Orman Bölge Müdürü ise‘17 Şubat tarihinde yer tahsisi yaptık’ diyor. Şirket veya birilerince bürokratların ne kadar zorlandığı ortadadır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!