Cep telefonu otobüste patladı

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonu otobüste patladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2002 01:55

Çorum'a otobüsle gelen Ertan Kara, kapalı durumdaki cep telefonunun patladığını iddia etti. Aynı otobüste bir başka cep telefonu mağdurunun akrabası, cep telefonundaki akım kaçağı yüzünden parmakları kesilen Selami Kömbeci'nin ağabeyi Bekri Kömbeci de bulunuyordu.

Ankara'dan memleketi Çorum'a dönmek için Lider Turizm firmasına ait otobüse binen 40 yaşındaki Ertan Kara, yerine oturmadan cep telefonunu kapatarak beline taktı. Kara yolculuk süresince eline aldığı bulmacayı çözmeye çalışırken, otobüste Kırıkkale'nin Ballışeyh ilçesine geldi. Tam bu sırada bir patlama duyuldu. Kolunda bir yanma hisseden Ertan Kara, acı ile bağırdı. Patlama sonucunda Kara'nın elbisesinde, oturduğu koltukta ve sıçrayan kıvılcımla da ayaklarının altındaki paspasta yanıklar oluştu. Yolcular duran otobüsten panik halinde indirilirken, muavin yanan paspası dışarıya attı. Tehlike geçtikten sonra otobüse tekrar binen Ertan Kara, cep telefonunun patladığını iddia etti. Kara, ‘‘Yanan paspas söndürülünce otobüse bindik ve o zaman cep telefonumun patladığını anladım.

Daha önce de 'telefon patladı' diye haberler okumuştum. Ama inanmamıştım’’ dedi.

Otobüste yaşanan kısa süreli panikten sonra yollarına devam eden yolcuların arasında, bir hafta önce cep telefonunda akım kaçağı olması nedeniyle parmakları kesilen Selami Kömbeci'nin ağabeyi Bahri Kömbeci de bulunuyordu. Kömbeci, olayın büyük bir tesadüf olduğunu söyleyerek, ‘‘Kardeşimi Ankara Numune hastanesi'ne yatırdım. Kendim geri dönüyordum. Ertan Kara'nın iki koltuk önünde oturuyordum. Kardeşimin telefonu şarj olurken akım kaçağı olmuştu. Bu olay farklı. Kapalı telefon nasıl patlar anlamadım’’ diye konuştu.

Çorum Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi İlyas Akyol konuyla ilgili olarak, ‘‘Cep telefonlarında bataryaların fason imalatları oluyor. Şarjda çok bekletiliyor. Dolduğu zaman şarj otomatik olarak kesmiyor. Aşırı şarjda çok bekleyince pilin kimyasal yapısı bozuluyor. Orijinal bataryalarda bu görülmüyor. Sonuçta patlayan cep telefonu bilirkişi bir heyet tarafından incelenince doğru ve kesin bir sonuca varırız’’ dedi. Cep telefonu üreticileri de, piyasadan gelişigüzel pil alınmamasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!