Cenevre, 1 milyon ziyaretçi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Cenevre, 1 milyon ziyaretçi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 00:00

Dünyaca ünlü saatleri ve çikolataları ile bilinen İsviçre, Avrupa’nın en büyük fuarlarından birisi olan Cenevre Otomobil Fuarına hazırlanıyor. 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde basına açılacak olan fuar, 2-12 Mart 2006 tarihlerinde ise ziyaretçiler için kapılarını açacak.

Geçen yıl ulusal fuar olarak başlayıp 100’üncü yılını kutlayan, Cenevre Otomobil Fuarı, bu yıl uluslararası olarak ise 76’ıncı kez kapılarını otomobilseverlere açacak. 100 yıl önce 17 bin 500 kişi ile ilk ziyaretçilerini ağırlayan Cenevre Otomobil Fuarı’nı geçen yıl yaklaşık 800 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Cenevre, her yıl olduğu gibi birçok yeniliğe ve lansmana tanıklık edecek. Yeni modellerin ve otomobillerin geleceği hakkında ipucu veren sıradışı konsept modellerin ve seri üretime geçen otomobillerin vitrine çıkacakları 76’ncı Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak modellerden bazılarını sizlerle buluşturuyoruz.

Tribeca Avrupa’da görücüye çıkıyor

Subaru’nun Amerika pazarı için ürettiği SUV modeli B9 Tribeca, Avrupa tanıtımını Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirecek. 6 silindirli 3.0 litrelik motora sahip olan B9 Tribeca, 245 beygir güç üretiyor. Subarunun simetrik 4 tekerlekten çekiş sistemini kullanan araç, markanın amiral gemisi olma özelliğini taşıyor.

Japon MPV Avrupa’da

Küçük otomobillerle Avrupa’da başarılı olan Japon üretici Daihatsu da D-Compact Wagon ismini verdiği sıra dışı tasarıma sahip MPV modelini tanıtacak. Aile kullanımına yönelik tasarlanan araç, köşeli tasarıma ve geniş iç mekana sahip.

En güçlü Ferrari

İtalyan spor otomobil üreticisi Ferrari, bugüne kadar üretilen en güçlü modeli olan 599 GTB’yi Cenevre’de tanıtacak. 575 Maranello’nun yerini alacak olan 599 GTB’de bulunan 12 silindirli ve 6.0 litre hacmindeki motor 7600 d/d’e 620 beygir güç ve 624 Nm tork üretiyor. Üretilen güç, 6 ileri manuel vites veya Ferrari’nin geliştirdiği F1 şanzımanla yola aktarılacak.

İlk CC Mitsubishi

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, biri konsept olmak üzere iki yeni modelini Avrupalı otomobilseverlerin beğenisine sunacak. Konsept model MIEV2 kutu gibi köşeli yapıya sahip. 4 tekerleğinde de elektrik motoru ile donatılan konsept otomobil, markanın gelecekte üreteceği elektrikli modeller hakkında ipucu veriyor ve her tekerlekteki motorlar maksimum 110 beygir güç üretiyor. Tanıtılacak olan bir diğer model ise Colt CZC. Colt’un coupe-cabrio versiyonu olan CZC Pininfarina imzası taşıyan tavan mekanizmasına sahip. 2+2 oturma düzeninde tasarlanan CZC’de 1.5 litre 107 beygir ve 150 beygir turbo olmak üzere iki varklı motor seçeneği bulunacak.

Arkeologlara özel 4x4

Büyük, dikkat çekici tasarıma sahip ve maceracı olarak tanımlanan Nissan Terranaut konsepti Nissan’ın 4x4 araçlarının son örneği olacak. Off-road’u hayat tarzı olarak benimseyen ve maceracı ruha sahip kişiler için yaratılan Terranaut, jeoloji mühendisleri ve arkeolog gibi kişilerin de kullanıbilecekleri mobil bir iş merkezi olarak düşünülmüş.

Coupe-wagon bir arada

Renault, fuarda yeni konsept otomobili Altica’yı tanıtıyor. Altica, akıcı çizgilerle iç mekan genişliğini bir arada sunan sportif bir Station-wagon olarak sunuluyor. Coupe’nin sportif çekiciliği ile Station-wagon’un pratikliğini üzerinde topluyor. Altica, 2.0 litre hacminde, 177 beygir güç ve 380 Nm tork üreten bir turbo dizel motorla donatılmış. Bu motor ile 0-100 km/s hızlanmasını 7,5 saniyede tamamlayan Renault Altica, panoramik ön camı ile arka camı sayesinde ferah bir iç mekana sahip

Aslan BATUR
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!