Çarkın tutuklandı 7 arkadaşı aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Çarkın tutuklandı 7 arkadaşı aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Erdek İlçesi'nde otel arazisi satışından haraç istediği iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Susurluk Davası sanıklarından Özel Tim'ci Ayhan Çarkın dün tutuklandı. 7 arkadaşı hakkında ise gıyabi tutuklama kararı verildi.

Trafik kazasında yaralanan Özel Harekát Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'le ilgilenmek için geldiği Bursa'da önceki gece gözaltına alınan Çarkın, çıkarıldığı mahkemede kararın vicahiye çevrilmesinden sonra Bursa Cezaevi'ne konuldu. Polis, haklarında gıyabi tutuklama kararı verilen Çarkın'ın arkadaşları Ali Oktay, Ahmet Ferdi Hoşgör, Abdülkadir Ünal, Yılmaz Gülümser, İslam Kayatekin, Bülent Tok ve Tahsin Yazıcı'yı arıyor.

Erdek'te Muammer Aslan'a ait 17 parselden oluşan 12 dönümlük deniz manzaralı arsanın 21 Mart'ta icra yoluyla satışı sırasında 300 bin mark haraç istediği gerekçesiyle Çarkın ve 7 arkadaşı Erdek'te yakalandı. Daha sonra olayla ilgili gözaltına alınanların sayısı 11'e çıktı. Sorgularından sonra 24 Mart'ta nöbetçi mahkemeye çıkarılan sanıklardan sadece arsayı alan Ziya Taşkın sahte kimlik bulundurmak ve cinayete karışmak suçlamasıyla tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. İhaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle Erdek İcra Müdürlüğü'nde yapılan arsa satışı iptal edildi.

Erdek Savcısı Bekir Güney, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, bir üst mahkemede itirazda bulundu. Bu itiraz sonunda Ayhan Çarkın ve 7 arkadaşı hakkında hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi. İbrahim Şahin'in trafik kazası geçirdiğini öğrenince Bursa'ya gelen Ayhan Çarkın'la ilgili gıyabi tutuklama kararı Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne iletildi. Çarkın'ı önceki gece yakalandı.

Çarkın, tutuklama kararını avukatı aracılığıyla öğrendiğini ve teslim olduğunu ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!