Çapamarka’da miras kavgası

Güncelleme Tarihi:

Çapamarka’da miras kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2006 00:00

Türkiye’nin en ünlü markalarından olan Çapamarka’nın eski ortaklarından Salih Germi Çapa ile dört çocuğu arasında 20 milyon dolarlık miras krizi yaşanıyor.

Akşam Gazetesi’nin haberine göre kriz, 87 yaşındaki Salih Germi Çapa’nın, çocuklarına haber vermeden 41 yaşındaki banka müdiresi Olcay Gezer’le evlenmesiyle başladı. Altı ay önce tanıştığı, kendinden 46 yaş küçük olan Olcay Gezer ile evlenmek için Beşiktaş Evlendirme Dairesi’ne başvurduğunda Çapa’dan, yaşı nedeniyle akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair heyet raporu istendi. Rapora itiraz eden Çapa, görevlilere "Akıl sağlığım yerinde. Ben áşığım, rapora gerek yok" dedi. Ancak yasal zorunluluk nedeniyle doktor raporunu aldı. Çapa, 29 Eylül 2006’da çocuklarından gizli evlendi.

Sürpriz nikahtan çok sonra haberdar olan Çapa’nın büyük oğlu Mennan Çapa, üvey annelerinin kendilerinden miras
/images/100/0x0/55eab782f018fbb8f892306b
kaçırdığını iddia ederek, mahkemeye başvurdu. Mennan Çapa, Olcay Gezer’in, komplo hazırladığını iddia ederek, "Bu kadının tek amacı mirasa konmak. İlk işi babamın bana verdiği vekaleti iptal ettirmek oldu. Dört kardeşi evlerinden çıkardı" diye konuştu.

Bu kadın servet avcısı

Mennan Çapa şu iddialarda bulundu: "Olcay Gezer, ilk kocasından da bu tür problemlerden dolayı ayrılmış. Babamızın yaşından istifade edilmeye çalışılıyor ama biz servet avcısı bir kadına pabuç bırakmayız. Avukatlarımız her şeyi araştırıyor. Mal varlıklarımızın satışını, internet sitesinden öğrendik. Bu çok acı bir şey. Annemizin ’Evler evlatlarımızın olsun diye’ vasiyeti vardı. Bu kadın, Antalya, Bodrum, Ataşehir’deki bütün evleri satmaya çalışıyor. Çünkü tapular babamın üzerine. O paraları da İsviçre’ye kaçırabilirmiş. Her şeyi araştırıyoruz."

İŞTE SERVETİ
/images/100/0x0/55eab782f018fbb8f892306d


Zekeriyaköy’de 6 dönüm arsa içinde havuzlu villalar.

İstanbul, Antalya ve Bodrum’da evler, Arnavutköy’de yalı katı.

İstanbul’da; Balmumcu, Ortaköy, Beykoz, Riva’da ve Bodrum’da değerli arsalar.

Çok sayıda otomobil.

* Bankada nakit 1 milyon 750 bin dolar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!