Canlı yayında sarsıntı... Çok katlı binanın yanındaki kurtarma çalışmasında büyük panik yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2023 21:48

CNN Türk canlı yayınında yürekleri ağza getiren anlar yaşandı. Fulya Öztürk'ün Kahramanmaraş'ta enkaz çalışmalarını takip ettiği anda önceki iki büyük depremde hasar alan ancak yıkılmayan çok katlı bir bina 4.6 büyüklüğündeki artçı depremin ardından yıkılma tehlikesine neden oldu.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ta, canlı yayında deprem kurtarma çalışmalarında AFAD'ın verilerine göre 4.6 büyüklüğünde artçı bir sarsıntı yaşandı. Depremin ardından 11 katlı bir binada yıkılma tehlikesi yaşandı. Fulya Öztürk CNN Türk canlı yayınında panik anlarını saniye saniye aktardı. Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki  iki depremde de hasar alan ancak yıkılmayan çok katlı bina için ekiplerin gün içerisinde de çok fazla uyarı yaptığı öğrenildi.

Kurtarma çalışmalarının hemen yanında bulunan bina ekiplerin enkaz çalışmalarını etkiledi. Hasar alan binanın yanındaki enkazda çalışmalar devam ederken olan son artçı depremle bölge kısa süre için boşaltıldı. Enkazda sadece AKUT ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. 

Haberin Devamı

Fulya Öztürk CNN Türk canlı yayınında olaya ilişkin şu bilgileri verdi: 

Şu bina yıkılmak üzere bizi buradan uzaklaştırdılar. Buradaki korkuyu, paniği size anlatamam. Bölgeden bizi hızlı bir şekilde uzaklaştırıyorlar. Biz sallandık. Bilmiyorum düştü mü Kandilli Rasathanesine ama şiddetli bir sarsıntı hissettik. Binadan sesler geldi, çatırdamaya başladı. Yıkıldı yıkılacak sandık. Bina enkaza doğru çökebilir. Zaten bugün bu bina için sık sık uyarı yaptı. Ekipler 'biz riski göze alarak arama kurtarma operasyonu yapıyoruz siz daha uzakta durun' uyarısı yaptı. Onlarda canlarını riske atarak burada arama kurtarma çalışması yaptı. Bilmiyorum kaç büyüklüğünde bir deprem yaşadık ancak çok sallandık.

BÖLGE BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkıma yol açarken, bölge günlerdir devam eden artçı şoklarla beşik gibi sallanıyor. Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 21.33'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 4.6 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. Zeminden 8.14 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, halen enkazlarda arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipleri endişelendirdi. Şiddetli bir şekilde hissedilen deprem ilk belirlemelere göre bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Deprem sırasında canlı yayın yapan basın ve medya mensupları o an yaşadıkları endişeyi izleyicileriyle paylaştı. Bu arada AFAD verilerine göre saat 19.29'da merkez üssü Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, endişe yarattı.

Haberin Devamı

Öte yandan AFAD sitesinde yer alan bilgilere göre sadece bugün saat 18.00'den 22.00'ye kadar bölgede 64 deprem ve artçı şok meydana geldi. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!