Canlı bomba operasyonunda 14 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Canlı bomba operasyonunda 14 gözaltı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 19, 2001 13:13

İstanbul'da yasadışı sol bir örgüt tarafından planlanan eylemlerde ''canlı bomba'' olarak kullanılacak 2 militanın da aralarında bulunduğu 14 kişinin yakalandığı açıklandı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 10 Eylül 2001 tarihinde Taksim Gümüşsuyu Caddesi'nde konuşlandırılan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeline yönelik yasadışı DHKP/C örgütü üyesi olduğu belirlenen Uğur Bülbül tarafından intihar saldırısı düzenlendiği hatırlatıldı. 

Eylem sonucu 2 polis memurunun şehit olduğu, yabancı uyruklu bir kişinin öldüğü, 13 polis memuru ile 8 vatandaşın da yaralandığı belirtilen açıklamada, olaydan sonra yasadışı örgüte yönelik çok yönlü çalışma başlatıldığı ifade edildi. 

Devam eden çalışmalar sonucu, yasadışı örgüt paralelinde faaliyet gösteren bir dergide, 12 Ekim 2001 tarihinde uygulama yapıldığı belirtilen açıklamada, dergideki 9 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Bunlardan birisinin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce arandığı için bu ile gönderildiği belirtilen açıklamada, örgütün gençlik örgütlenmesinden sorumlu şahısların da aralarında bulunduğu diğer 8'inin de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgularına başlandığı kaydedildi. 

Açıklamada, yakalanan bu kişilerin sorguları ve örgütsel dokümanın incelenmesi sonucu örgüt tarafından gerçekleştirilecek eylemlerde ''Canlı bomba'' olarak kullanılacağı belirlenen Devrim Kalaycı ile Şengül Aslan'ın yakalandığı, örgüt militanlarına yardım ve yataklık ettiği belirlenen 4 kişinin de gözaltına alındığı bildirildi. 

Açıklamada, iki militanın, F tipi cezaevlerine geçişten sonra başlatılan ölüm oruçlarına destek amacıyla örgütten ''alacağı talimat doğrultusunda yine örgütün belirleyeceği hedefler üzerine intihar saldırısında bulunmak üzere beklemede olduklarının tespit edildiği'' belirtildi. 

Bu arada, örgüt militanı Devrim Kalaycı'nın, yaklaşık 6 ay önce cezaevinden çıktığı, Taksim'deki eylemi düzenleyen ve bu eylem sırasında parçalanarak ölen Uğur Bülbül ile Bartın'dan İstanbul'a geldiğinin anlaşıldığı öğrenildi. 

Yakalanan kiÅŸilerden, bilgisayar, örgütsel yayın ve doküman ile çeÅŸitli ÅŸifreli mesajlar ele geçirildiÄŸi, bu mesajların çözülmesine çalışıldığı da bildirildi.   Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan Devrim Kalaycı, Åžengül Aslan ve diÄŸer 12 kiÅŸi, Ä°stanbul DGM'ye sevk edildiler. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!