Çadırda soba faciası: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Çadırda soba faciası: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 12:10

ŞANLIURFA'da çadırda yaşayan Arslan ailesinin 3 ferdi, yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Anne, baba ve tek erkek kardeşlerinin ölümüyle sarsılan, ailenin geride kalan 2 kızı sinir krizleri geçirdi.

Haberin Devamı

Olay, Türk Meydanı Mahallesi'nde kurulan çadırda meydana geldi. Gaziantepli oldukları belirtilen 5 kişilik ‘Arslan' ailesi kendileri gibi 5 aile ile birlikte, 2 ay önce, mahalledeki Sinekli Pazarı'ndaki boş alanda çadır kurarak yerleşti. Havaların soğuması ile kaldıkları çadıra soba kuran 58 yaşındaki Mehmet Hanifi Arslan, dün gece geç saatlerde sobaya taşkömür atarak, eşi, 44 yaşındaki Hanım ve oğlu, 21 yaşındaki Gökhan Arslan ile birlikte uyumaya başladı. Sabah saatlerinde çadırdan dumanlar yükseldiğini gören çevredeki yakınları, çadırı açarak dumanın dışarı çıkmasını sağladı. Yapılan incelemede, Mehmet Hanifi ile eşi Hanım Arslan'ın öldüğü, Gökhan Arslan'ın nefes aldığını belirlendi. Yakınları, bunun üzerine ambulans çağırdı. İhbar ardından gelen 112 görevlileri, yaptıkları ilk müdahale ardından Gökhan Arslan'ı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Arslan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Gelen polisler, 6 çadırın bulunduğu bölgeye güvenlik şeridi çekti. Görevliler Arslan çiftinin cesedi ile çadırın dışına çıkarılan soba üzerinde inceleme yaptı. Polisin çalışması tamamlanmasının ardından Mehmet Hanifi- Hanım Aslan çiftinin cesedi, çadırdan çıkarılıp tabutlara konularak, otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

Başka bir çadırda geceyi geçirdikleri için ölümden kurtulan, polisin incelemesini tamamlaması ve cesetlerin çadırdan çıkarılışı sırasında anne, baba ve kardeşlerini kaybeden Aslan ailesinin iki kızı Gülistan ve Sultan sinir krizleri geçirdi. Anne ve babalarını son kez görmek istediklerini söyleyen iki kız kardeş, görevlilerinin engel olmasıyla fenalık geçirdi. Genç kızlar, yakınları tarafından teselli edilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!