Büyükçekmece'deki esrarengiz kazının nedeni belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2022 12:38

İstanbul Büyükçekmece'de emniyet ekipleri tarafından dün akşam başlatılan boş bir arazideki kazı çalışması bugün tekrar başladı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki arazinin farklı yerlerinde kazı açan ekipler, olay yerine kimseyi almadı. Büyükçekmece'deki kazıların nedeni belli oldu. Kazının bir suç örgütüyle ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, Murat Kartal'ın öldürülüp buraya gömüldüğü yönündeki ifadeler doğrultusunda yapıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Pınartepe Mahallesi'ndeki boş bir arazide dün akşam helikopter ile inceleme yapan ekipler daha sonra iş makineleriyle kazı çalışması başlattı. Gece saatlerinde ara verilen çalışmalara bugün öğlene doğru tekrar başlandı.

İş makineleriyle arazinin kazıldığı çalışmalarda çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki arazinin farklı yerlerinde kazı açan ekipler, olay yerine kimseyi almadı. 

Biriken sular, vidanjörlerle çekilmeye çalışılırken sular tamamen çekilemeyince bölgeye dalgıç polisi ve polis arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Dalgıç polisi sığ suda yürüyerek ceset olup olmadığını kontrol etti.

Büyükçekmecedeki esrarengiz kazının nedeni belli oldu

Haberin Devamı

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Büyükçekmece'de emniyet ekiplerinin dün akşam saatlerinden beri yaptığı kazından yeni detaylar ortaya çıktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ncan bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. 20 Ocak'ta "Kasten öldürme" ve "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 6 kişinin gözaltına alındığı ve biri polis 2 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Alınan ifadeler doğrultusunda suç örgütleri arasındaki çatışma sırasında Murat Kartal'ın (39) öldürüldüğü ve cesedinin Büyükçekmece'deki boş bir araziye gömüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine Pınartepe Mahallesi'ndeki boş arsada arama çalışması başlatıldığı kaydedildi. Ayrıca Murat Kartal'ın 20'den fazla adli sicil kaydının olduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!