Bursa'da korku dolu anlar! Soygun anı görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 12:16

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde kuyumcu dükkanı, maskeli ve pompalı tüfekli 2 kişi tarafından soyuldu. 60 bin TL değerinde altınla kaçan 2 soyguncu yakalandı. Şüphelilerin ilk ifadelerinde suçlarını kabul ettikleri, borçları olduğu için dün gece soygunu planladıklarını anlattıkları ileri sürüldü. Bu arada soygun anı da güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şoka giren kuyumcunun soyguncuların ardından elindeki kutuyu uzattığı görülüyor.

Haberin Devamı

Soygun olayı, saat 10.30 sıralarında Panayır Mahallesi, Derman Caddesi üzerinde bulunan Salih B.'ye ait kuyumcu dükkanında yaşandı. Otomobil ile gelen yüzleri maskeli kimliği belirsiz 2 kişi, ellerinde pompalı tüfekle kuyumcu dükkanına girdi. Kuyumcu Salih B.'yi silah tehdidiyle etkisiz hale getiren şüpheliler, iş yeri sahibinden istedikleri kutuya vitrindeki altınları doldurdu. Ardından da geldikleri otomobille kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, kuyumcu dükkanı ve çevresindeki iş yerlerinin güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye aldı.

Soygun, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntüde hızla içeri giren şüpheliler, ellerindeki pompalı tüfekleri Salih B.'ye doğrultup panik halinde altınları kutuya dolduruyor. Soyguncular giderken de kuyumcudaki kişi şoka girerek elindeki kutuyu uzatıyor. 

Haberin Devamı

Polis, 60 bin Tl değerinde altını alıp kaçan 2 şüpheliyi yakalamak için operasyon başlatıldı.

Bursada korku dolu anlar Soygun anı görüntülendi

YAKALANDILAR

Soygunun ardından şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, ikilinin kaçtığı otomobilin plakasını belirlemek için, geçme ihtimali olduğu güzergahlardaki Plaka Tanıma Sistemleri’ni (PTS) kontrol etti. 2 bin benzer araç içerisinden şüphelilerin kullandığı otomobilin plakası tespit edildi. Aracın kiralık olduğu saptandı. Bunun üzerine aracın kiralandığı iş yeri takibe alındı.

Şüphelilerden K.B. (23), aracı teslim etmek için geldiği oto kiralama şirketinde yakalanarak gözaltına alındı. K.B. suç ortağının A.S. (24) olduğunu söyledi. A.S. de Osmangazi ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı yakınlarında yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin soygunda kullandıkları eldiven ve maskeler, yol kenarında, altınların olduğu kutu ve 2 pompalı tüfek ise ağaçlık alanda bulundu.

Bursada korku dolu anlar Soygun anı görüntülendi
Şüphelilerin ilk ifadelerinde suçlarını kabul ettikleri, borçları olduğu için dün gece soygunu planladıklarını anlattıkları ileri sürüldü. K.B. ve A.S. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Bursada korku dolu anlar Soygun anı görüntülendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!