Burakcan şehitlikte

Güncelleme Tarihi:

Burakcan şehitlikte
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 02:28

İSTANBUL'da Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrasında Beyoğlu'nda 2 grup arasında çıkan kavgada tabancayla vurularak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Burakcan Karamanoğlu'nun cenazesi, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

Burakcan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Şebinkarahisar ilçesinden çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Alucra'ya götürüldü. Sokaklarına Türk bayrakları ve Burakcan'ın fotoğrafları asılan ilçede, Karamanoğlu Ailesi’nin evinin önüne konulan tabutun çevresinde toplanan yakınları ve vatandaşlar gözyaşı döktü.

CANİKLİ, KOTİL VE DEMİRCAN’DAN TAZİYE

Taziyeleri kabul eden baba Halil Karamanoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile görüştü ve yaşananları anlattı. Oğlu Ömer Sarıgül ile birlikte Alucra'ya giden CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil de Burakcan'ın annesi Huriye Karamanoğlu ile evinde görüştü, taziyelerini iletti. Cenaze namazı öncesinde açıklamalar yapan baba Halil Karamanoğlu, "İnsan gibi insandı. Annesi, 'Oğlum çıkma, dışarıda olaylar var' demiş, 'Gitmeyeceğim, yakından izlerim' diye cevap vermiş. Sonra bunlar yaşandı. Takdiri ilahi. Çekeceğimiz ceza varmış. Benim yüreğim yandı, başkalarının yanmasın. Tek vatan, tek milletiz. Türkiye'nin başka bir sahibi yok" dedi. Burakcan'ın tabutu daha sonra Ulu Cami'ye götürüldü. Camide, Sedat Peker'in çelengi dikkat çekti. Giresun Müftüsü Muhittin Oral'ın kıldırdığı cenaze namazına AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Geldi ile Adem Tatlı, Giresun Valisi Hasan Karahan, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, İlçe Kaymakamı Hacı Aslan Uzun ve Belediye Başkanı Hasan Yağcıoğlu ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tören sırasında "Bıraktın gittin bizi" diye ağlayan anne Huriye Karamanoğlu güçlükle ayakta durabildi. Cuma namazı sonrasında kılınan namazın ardından cenaze ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları eşliğinde yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Alucra Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi. Aylin Kotil de sürekli olarak anne Karamanoğlu'nun yanında durarak destek olmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!