Bulgaristan Türklerinin cumhurbaşkanı adayı Prvanov

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan Türklerinin cumhurbaşkanı adayı Prvanov
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2006 09:52

Bulgaristan'da yaşayan Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Georgi Prvanov'u destekleme kararı aldı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Merkez Kurul toplantısı sonrası bir açıklama yapan Filiz Hüsmenova, yaklaşan seçimlerde cumhurbaşkanı olarak Georgi Prvanov’u, Cumhurbaşkanı yardımcılığında da Angel Martin’i destekleyeceklerini açıkladı.

Hüsmenova, HÖH içinde oy kullanan 144 kişiden 143'ünün şimdiki devlet lideri olan Prvanov'a destek verdiklerini belirtti. Prvanov’a destek vermenin ilk nedenin, onun yönetimi ve özel nitelikleri olduğunu belirten Filiz Hüsmenova, diğer nedeni ise, Prvanov’un tüm Bulgarların Cumhurbaşkanı olacağına dair söz vermesi olduğunu söyledi.

Kırcaali Haber gazetesine göre Filiz Hüsmenova, Prvanov’un bu sözünü kanıtladığını ve bundan sonra da Cumhurbaşkanının görevinin ulusu birleştirmek olacağını bildiklerini belirtti.

Irkçı Ataka partisinin genel başkanı Volen Siderov, daha önce Prvanov'u Türklere yakın durmakla suçlamış ve cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!