Nerelere yağmur yağacak? | 17 Nisan hava durumu tahminleri

Güncelleme Tarihi:

Nerelere yağmur yağacak | 17 Nisan hava durumu tahminleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2019 08:50

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyredeceği bildirildi. Yapılan tahminlere göre, Hatay ve çevresine şiddetli sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Bu açıklamaların ardından vatandaşlar da ülke genelinde hava durumu tahminlerini merak etmeye başladı. Peki, hava nasıl olacak? Nerelere yağmur yağacak? İşte, Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre, 17 Nisan hava durumu tahminleri.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bir kısmı için sağanak uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Akdeniz (Antalya hariç), İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve İstanbul'da yağmur bekleniyor. İşte, 17 Nisan son dakika hava durumu tahminleri...

HATAY'DA DOLU VE SAĞANAK

Hatay'da dolu ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kentin ilçelerinden Antakya, Defne ile Samandağ'da sağanak ve dolu etkili oldu. Antakya'da yağış dolayısıyla bazı cadde ve sokakları su bastı, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Sağanak dolayısıyla Defne'nin Döver Mahallesi'ndeki taziye salonunun istinat duvarı yıkıldı. Çöken duvarın altındaki otomobilde maddi hasar oluştu.

Haberin Devamı

Samandağ'da da tarım alanları ve meyve bahçeleri su altında kaldı. Kent genelinde sağanak aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul ve Çanakkale çevreleri ile Ankara'nın güney Isparta ve Antalya'nın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Hatay, Rize, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz kıyıları ile güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ve öğle saatlerinden itibaren de Doğu Karadeniz kıyılarında güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Hatay, Rize, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, kar erimeleri, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illerin hava durumu tahminleri;

İSTANBUL °C, 14°C: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ANKARA °C, 13°C: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar güney kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Haberin Devamı

İZMİR °C, 17°C: Parçalı çok bulutlu

BURSA °C, 16°C: Parçalı ve çok bulutlu

ADANA °C, 19°C: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 11°C: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 6°C: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve gece saatlerinden sonra yer yer karla karışık yağmurlu

DİYARBAKIR °C, 16°C: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DİĞER İLLERE AİT HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

BAKMADAN GEÇME!