Bufalo operasyonunda Ankara DGM 9 kişiyi serbest bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Bufalo operasyonunda Ankara DGM 9 kişiyi serbest bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2001 00:00


Kamuoyunda "Bufalo Operasyonu" olarak bilinen et kaçakçılığıyla ilgili olarak geçtiğimiz Cuma günü gözaltına alınan bürokratlardan 9'u savcılıkça serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince, emniyetteki sorgusu tamamlanan 9 kişi Adliye Sarayı’na getirilerek Adli Tabiplik’te sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrollerinin ardından 9 kişi tutukluların mahkemeye çıkarıldıklarında kullanılan bölümden DGM’ye alındı.

DGM’ye sevk edilen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Ötebay, eski Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Nazif Aslan, Personel Genel Müdür Yardımcısı Halil Hortaoğlu, Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü’nden görevli Veysel Altay, Serbest Bölge Müdür Yardımcısı Erol Moğul ve Mersin Bölge Şefi Mustafa Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin ifadesini soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan aldı. Savcı Kızılarslan, sorguladığı 9 zanlıyı serbest bıraktı.

Soruşturmanın büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüğünü belirten Kızılarslan tarafından sorgulanan zanlılar, DGM’den adliyeye açılan mahkum koridorundan teker teker çıkarıldı.

Bufalo Operasyonu kapsamında Ankara, İstanbul, İçel, Mardin, Gaziantep ve Bursa'da operasyonlar düzenlenmiş, operasyonlarda yakalanan 38 kişiden 9'u tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!