Bu hafta sonu sokaÄŸa çıkma yasağı olacak mı? 23-24 Ocak sokaÄŸa çıkma yasağı detayları

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı 23-24 Ocak sokağa çıkma yasağı detayları
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 16:44

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı Türkiye'nin koronavirüs gündeminde takip edilmeye devam ediyor. 23-24 Ocak hafta sonu sokağa çıkma yasağının durumu yaklaşan hafta sonu öncesi merak konusu oldu. Geçtiğimiz hafta cuma gününden başlayan sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazıda, kısıtlamaların ikinci duyuruya kadar devam edeceği bildirilmişti. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte, 23 24 Ocak sokağa çıkma yasağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

23-24 Ocak hafta sonu sokağa çıkma yasağı, önümüzdeki süreci merak eden pek çok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla uygulanmak zorunda kalınan hafta sonu sokağa çıkma yasağı kapsamında 23-24 Ocak tarihlerinde de kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olmaya başladı. Peki, uzunca bir süredir uygulanmakta olan hafta sonu sokağa çıkma yasağı 23-24 Ocak tarihlerinde de uygulanacak mı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

23-24 OCAK HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

23-24 Ocak Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağının olup olmadığı, yapılması öngörülen kabine toplantısı sonrasında netlik kazanacak. İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan detaylara göre şu an için 23-24 Ocak hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bilgisi yer buluyor.

Haberin Devamı

YASAKLAR KADEMELÄ° OLARAK KALKACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını duyurmuştu.

Erdoğan; Salgın tedbirlerinin, faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz, çalışanlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz. Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı, kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Bu tedbirlerin en başında 'TAMAM' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe geliyor. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." ifadesini kullanmıştı.

 

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINA UYMAYAN 24 BİN 755 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

İçişleri Bakanlığı, 11-18 Ocak'taki sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan 24 bin 755 kişi hakkında adli/idari işlem yapıldığını bildirdi.

Â

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı 23-24 Ocak sokağa çıkma yasağı detayları

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınıyla mücadelede toplumsal ve bireysel sağlığın korunmasına yönelik sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının devam ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise cuma saat 21.00'den pazartesi saat 05.00'e kadar devam eden kısıtlamaya vatandaşların büyük oranda uyum sağladığı vurgulandı.

Kısıtlama kararına uymayan vatandaşlara idari ya da adli işlem yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"11 Ocak Pazartesi gününden itibaren hafta içi 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu 15 Ocak Cuma akşamı saat 21.00'de başlayıp 18 Ocak Pazartesi günü saat 05.00'e kadar süren sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan toplam 24 bin 755 kişiye, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nin ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılmıştır. Pandemi ile mücadelemiz sona erip, normalleşme sürecine geçinceye kadar temizlik, maske ve mesafe olmak üzere diğer kurallara uymayı sürdürmeliyiz. Aziz milletimize bu süreçte göstermiş olduğu sabır, fedakarlık ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz."

 

BAKMADAN GEÇME!