Bu hafta hava nasıl olacak? Prof. Dr. Orhan Şen'den 'sis' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2023 11:14

İstanbul'da, yılın ilk iş gününde sis etkili oldu. Erken saatlerde kendini gösteren sis nedeniyle özellikle İstanbul Boğazı'nda görüş mesafesi birkaç metreye kadar düşerken, ticari gemilerin transit geçişleri askıya alındı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında "İstanbul'daki sis olayı yarın da var. Çarşamba günü Marmara'nın doğusunda hafif bir yağış var. Yağış olduğunda sis ortadan kalkacak gibi gözüküyor ama Anadolu'da sis hafta sonuna kadar devam edecek. Sabah saatlerinde sisle birlikte karayolunda seyahat eden sürücülerin çok dikkat etmesi lazım. Sisin içerisinde küller yapışabiliyor ve bu küller yolları kayganlaştırabiliyor. Aracınız kayabilir." uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Peki, bu yalancı bahar olarak değerlendirilen hava koşulları ne kadar daha devam edecek. Kar yağışı ne zaman başlayacak? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen tüm bu soruları yanıtladı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yüksek basıncın etkisi Türkiye üzerinde etkili oluyor. Bu nedenden dolayı da zaten Türkiye'de yağış yok. Bu kadar uzun süre yüksek basıncın Türkiye üzerinde etkili olması beklenen bir olay değil. Yüksek basınç ne demek, yüksek basınç kararlı bir dönem demek. Yani rüzgar yok, dağılım yok. Dolayısıyla sis oluşuyor. Bu yüksek basıncın özelliklerinden biridir. Sis oluştuğu zaman da hava kirliliği hat safhaya çıkıyor.

Bu hafta hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şenden sis uyarısı

Haberin Devamı

İstanbul'un ocak ayı uzun yıllar en yüksek sıcaklık derecesi 9 derecedir. Şu anda bugün 11-12 derece, hafta sonu da 14 dereceye çıkacak. Sıcaklık ortalamanın üzerinde. Kar yağması için 5 derecenin altına düşmesi lazım. Bu nedenden dolayı da ufukta da kar görünmüyor.

Bu hafta hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şenden sis uyarısı

İstanbul'daki bu sis olayı yarın da var. Çarşamba günü Marmara'nın doğusunda hafif bir yağış var. Yağış olduğunda sis ortadan kalkacak gibi gözüküyor ama Anadolu'da sis hafta sonuna kadar devam edecek. Ulaşımda da etkili olur. Kara ulaşımına da etki edebilir. Sabah saatlerinde sisle birlikte karayolunda seyahat eden sürücülerin çok dikkat etmesi lazım. Sisin içerisinde küller yapışabiliyor ve bu küller yolları kayganlaştırabiliyor. Aracınız kayabilir. 

KAR NE ZAMAN GELECEK?

Sıcaklıklar bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Kar ne zaman gelecek? İstanbul'a biraz daha var görünmüyor ama önümüzdeki ayın 10'unda bir soğuk hava dalgası girişi var Türkiye'ye ama Marmara'da kar yağışı yapacağını pek tahmin etmiyorum. Anadolu'ya bir kar yağışı gelecek ayın 10'undan sonra.

Haberin Devamı

ABD'DEKÄ° KAR FIRTINASI

Åžubat ayı tabii çok uzun bir süre, mevsimsel tahminler için. Ayın 15'inden sonra ÅŸubat ayında kışa yakın bir hava olacak Türkiye'de ama ABD'deki kar gibi olacağını tahmin etmiyorum. Ä°kisinin de nedeni aynı La Nina. Kuraklığın, yüksek basıncın nedeni La Nina."Â

Bu hafta hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şenden sis uyarısı

KARTAL VE PENDİK'TE GÖKDELENLER SİSTEN KAYBOLDU

İstanbul Anadolu Yakası'nda etkisini sürdüren sis nedeniyle gökdelenler gözden kayboldu.

Anadolu Yakası'nda sis, etkisini göstermeye devam ediyor. Kartal ve Pendik'te bulunan gökdelenler, sis nedeniyle gözden kayboldu. Gökdelenlerin sisten kaybolmasını bazıları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. (Murat SOLAK / DHA) 

Bu hafta hava nasıl olacak Prof. Dr. Orhan Şenden sis uyarısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!