Bu gayri adil düzeni değiştirmek zorundayız

Güncelleme Tarihi:

Bu gayri adil düzeni değiştirmek zorundayız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2015 02:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon mitinginde vaatlerini tekrarlayarak, “Ankara'daki beylerin vicdanı ve insanlığı var mı? Böyle bir düzen korunacak düzen mi, değiştirilecek düzen mi? Bu ahlaksız düzeni sözüm söz yıkacağım, insanca hakça bir düzen kuracağım. Bu gayri adil düzeni değiştirmek zorundayız" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul'dan özel uçakla Trabzon'a gelen Kılıçdaroğlu, Atatürk Alanı'nda toplanan yaklaşık 7 bin kişiye seslendi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir siyasal partinin yüz yılın projesini açıkladığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bizim projemiz, ülke nasıl büyüyecek, işsizlik nasıl azalacak, Türkiye nasıl hem bölgesinin, hem dünyanın en güçlü ülkesi haline gelecek? Bunu anlattık. Bunun en önemli ayaklarından birisi de Karadeniz'de, Trabzon ve Samsun" diye konuştu.

CHP iktidarında aç ve açıkta kişi bırakılmayacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir ailenin 'ben yoksulum' demeyeceğini belirterek şöyle devam etti: “Her emekli huzur içinde bayram yapacak. Asgari ücret 1.500 lira nasıl olurmuş göreceksiniz. Karadeniz'de fındık borsası kuracağız. Çaykur özelleştirilmeyecek. Birinci ve ikinci sürgünde 400'er, üçüncü sürgünde 350 kilo alım garantisi vereceğiz. Türkiye dünyadaki 18'inci büyük ekonomi. Ama kaynağı hakça, adaletli bölüşmüyoruz. 2014'te Türkiye nüfusunun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 54'üne sahip. 8 milyon emekli ayda bin liranın altında aylık alıyor. Kaçak sarayına para buluyorsun. Kimse, ‘kaynak nerede?’ diye sormuyor. Sen işçinin nasıl geçindiğini biliyor musun? Sizde hiç vicdan, hiç anlayış yok mu?"

Haberin Devamı

HALKIN POLİSİ OLUN

Konuşmasının son bölümünde polislerin sorunlarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Hangi parti iktidar oluksa olsun polislerden istediğim tek şey, iktidarın polisi değil, halkın polisi olun. Halk için çalışın. Halk sizi baş tacı edecektir. Hiç kimse bundan endişe etmesin" dedi.

BAKMADAN GEÇME!