Bu da Gezi polisinin isyanı

Güncelleme Tarihi:

Bu da Gezi polisinin isyanı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 15:47

Haberin Devamı

Gezi parkı eylemlerinin bir yanı eylemciler, diÄŸer yanı ise eylemlere müdahale eden polisler.  Â

Eylemcilerin yaÅŸadıklarının büyük kısmı medyaya yansıdı. Ancak polislerin durumu fazla haber olmadı.Â

Oysa, tüm Türkiye'ye yayılan 10 günü aşkın Gezi olaylarında görev yapan polisler de isyanlarda.

Polisin isyanı, daha çok amirlerden yana; Barınmalarını, iaşelerini düşünmeyen, uzun saatler boyunca çalıştıran ve hatta, okudukları Açık Öğretim Fakültesi sınavlarına girmelerine bile izin vermeyen amirlerden şikayetçi "Gezi polisleri"...

İşte, bu da polisin isyanı;

 

"YATACAK YER GÖSTERMEDİLER, KALDIRIMDA UYUYORUZ"

 

Haberin Devamı

Gezi olayları nedeniyle, başta İstanbul, İzmir, Ankara olmak üzere, büyük şehirlere, diğer illerden polis takviyesi yapıldı. Uşak, Urfa, Edirne, Kayseri, Adana, Svas Artvin, Rize, Trabzon, hatta Diyarbakır'dan getirtilen polislerin ise en büyük derdi, kendilerine doğru dürüst yatacak yer bile gösterilmemis.

Polisler, isyanlarını sosyal medyada kurulan "polis memurları Dayanışma grubu" platformunda dile getiriyorlar. Ve bakın ne diyorlar;

 

"BANK BULUP YATTIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM..."

 

''İstanbul'a takviye kuvvet olarak geçici görevli geldik. Bugün 5. günümüz. Bayrampaşa çevikteyiz. Personelin yatıp dinlenmesi için İstanbul gibi imkanlar bol bir ilde ( polis okulları, polisevleri vs.) doğru düzgün bir yer verilmedi. Millet yerlerde yatıyor. Ben de bankta yatacağım için şanslıyım yine. 4 gündür sabahlara kadar görev yaptık ama o kadar polis okulu, polisevi v.s. varken yerde yatmayı layık gördüler.'

 

"ZENCÄ° POLÄ°SLERÄ°Z BÄ°Z..."

 

Beyefendilerin keyfiyetine aykırıyız diye ordan oraya sürülen "Zenci Polisleriz" biz..
Polisi bir hiç gibi gören, adeta bir böcek gibi gören bu zihniyetteki amir ve müdürlerin emrindeyiz.
Çok doluyuz hem de çokkk..
Bağıramıyoruz ki sesimiz duyulsun..
Bir bağırsak ellerinde soruşturma dosyalarıyla sarı yıldızlı babalar sivrisinek gibi peşimizdeler.."

Haberin Devamı


"GAZLAYANLAR NE ZAMAN Ä°FADE VERECEK ?"

 

"İtanbul'da ''gazcı polisler'' müfettişlere ifade veriyor ! ''Gazlayanlar'', ''gaz verenler'' ne zaman ifade verecek? Bu ifadeler sonunda ihale 3-5 Polisin üstüne mi kalacak?  Takipteyiz... Göreceğiz ! ..."


"KEYFÄ°MDEN YAPMIYORUM..."

 

"keyfimden yapmıyorum. Ekmek parası için buradayım ve verilen emri yerine getirmek zorundayım.
Kendi akrabalarımı, arkadaşlarımı eylemciler arasında gördüm. Bu duruma getirilmiş olmamdan rahatsızım. Yüzümüze küfür ediyorlar. Bize küfür edenler lütfen arkadaş listemden çıkın.
Oturduğum apartmanda bana selam vermiyorlar. Özel bir şirkette çalışan ablama polis kardeşi olduğu için arkadaşları mesafe koymuşlar."

 

Haberin Devamı

"50 SAATTİN ÇALIŞIYORUM..."

 

"Şu an Bayrampaşa Çevik'teyim. Etrafımda 50 saattir çalışan ve ne yapacağı belli olmayan durumda bir sürü polis var. 4 gündür çalışıyoruz sokaklarda yatıyor, arabada uyuyoruz. Doğru dürüst halimizi soran yok. Kumanya da işte bu"

 

"ELÄ°NDE TÃœRK BAYRAÄžI OLANA MÃœDAHALE ETMEK..."

''Elinde Türk Bayrağı olan kimseye müdahele etmek istemiyoruz. O bayrağada İstiklal Marşı'na da kurban oluruz''


"ARKADAÅžLARIMIZ Ä°NTÄ°HAR EDÄ°YOR..."

"Korktuğumuz başımıza geldi. Bir haftadır gece gündüz çalışan evine gidemeyen dinlendirilemeyen polis memurların da yine intiharlar başladı . Belki birileri için çok sıradan önemsiz bir haber olabilir. EGM'nin ve medyanın umrunda olmayabilir ama bizim içimize tekrar ateş düştü. Bursa da görevli 18 yıllık Polis Memuru Selçuk ZENGİN dün gece gösteriler için hazır kuvvet olarak beklerken saat 12.00 sıralarında tuvalette kafasına sıkarak intihar etti. Arkasında eşi ve bir çocuğunu bırakarak hayatına son veren Selçuk ZENGİN in hayatı medya da ve EGM de haber değeri görmedi..."

Haberin Devamı

"AÇIK ÖĞRETİM SINAVLARINA GİREMEDİK, SINIFTA KALACAĞIZ..."

 

Gezi eylemleri nedeniyle, polislerin izinleri de iptal edildi. Bu nedenle pekçok polis memuru, 1-2 Haziran'daki Açık Öğretim sınavına giremedi. Polisler, twitter ve facebook üzerinden, kendilerine ek sınav hakkı tanınmasını istedi.

 

"BEN DE VERGİ ÖDÜYORUM..."

 

"Polise "benim vergimle maaş alıyorsun" diyen zavallı! Kaç para vergi ödüyorsun da, senin vergin bana maaş oluyor? Bir polisin aylık ortalama 750 TL vergi ödediğini biliyor musun? Bilemezsin ki, cahilsin..."

 

"KİMSE POLİSİ GÜNAH KEÇİSİ YAPMASIN..."

 

"Kimse polisi günah keçisi yapmaya çalışmasın. Kendi basiretsizliğini polise yıkmaya çalışmasın. Taksim'i kapatıp, 40 saat, evet 40 geceli gündüzlü memura görev yaptırıp, dağıt, gaz kullan, su kullan emrini verip, sonra da uzaydan gelmiş gibi, haberi yokmuş gibi kendi vebalini polise yüklemeye kalkmasın...."

 

Haberin Devamı

"YOĞUN STRES ALTINDA GÖREV YAPIYORUZ..."

 

Sosyal medyada, orada burada sürekli polisi eleştirdiler. 50 saati aşkın görev yapan bir insandan sabır beklediler. Polisi nyoğun stres altında görev yaptığını unutup, bazı yaptığı bireysel hataları sürekli gündemde tutmak için ellerinden geleni yaptılar. Hatta polislerin yapmadıklarını bile Türk polisi yapıyormuş gibi gösterdiler. Bizim tepkimiz, eylemini düzgün yapana değil..."

 

"HALKIMIZDAN Ä°STEKLERÄ°MÄ°Z..."

 

Polisler, sosyal medya ortamında halka yönelik şu mesajı yayınladılar;

"Polis yorgun, uykusuz ve gergin. Polisin bireysel hatalar yapmaması için gerekli istirahat sağlanmalı.
Ağır çalışma şartları ve günlerce süren müdahaleler sonucu otokontrolünü kaybeden meslektaşlarımız eylem yerlerinden dinlenmeye çekilmeli. Sokakta, kaldırım üstlerinde, yeşil alanlarda uyumak zorunda kalan meslektaşlarımız için polisevleri, polis okulları gibi yerlerin tahsis edilmesini istiyoruz.
Teşkilatımıza yönelik bazı ulusal basında ve sosyal medyada provokasyon haberler servis edilmektedir. Lütfen bunlara itibar etmeyiniz. Polise yönelik provokasyonlara karşı halkımızın sosyal medyada bu haberlere itibar etmemelerini ve mümkün olduğunca bertaraf etmelerini rica ediyoruz...."

 

"POLÄ°SÄ°N POLÄ°SE UYARISI..."

 

Sosyal medya ortamında, polislerin meslektaşlarına yönelik uyarıları da şöyle yer aldı;

"Meslektaşlarımızın dikkatine;

Bireysel hatalar yapmamak için azami dikkat göstermelerini,
Tahrik ve provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını,
Kendinizi ve mesai arkadaşlarınızı zor durumda bırakacak hareketlerden kaçınmanızı,
Ferdi ve fevri davranmamanızı,
Sizlere destek olmak isteyen sivilleri uyararak yanınızdan uzaklaştırmanızı,
Provokatörlerle, demokratik hakkını kullanan insanlarımızı ayırt etme konusunda azami özen göstermenizi rica ediyoruz...."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!