Böyle evlat düşman başına

Güncelleme Tarihi:

Böyle evlat düşman başına
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 18:51

Gaziantep'te, oğlunun kendisini öldürtmek için tuttuğu kiralık katilin parasını ödeyen baba, 3 yıl dedektif gibi iz sürüp, hem kendisini vuranı hem de oğlunu yakalattı. Baba, Müslüm Karakurt, “Oğlum cezasını buldu” dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep'te, 30 yaşındaki Reslan Karakurt, 300 bin YTL değerindeki evi miras yoluyla ele geçirmek için babası 58 yaşındaki Müslüm Karakurt'u kiralık katil tutarak öldürtmek istedi. Reslan Karakurt'un, babasını öldürmesi için 20 yaşındaki Erol Şahan'ı tutan 28 yaşındaki İbrahim Öztürk'e ödediği 35 bin YTL'yi de “Borcum var” diyerek yine babasından aldığı ortaya çıktı. 3 yıl araştırma yaparak kendini vuran Erol Şahan'ı yakalatan ve oğlu Reslan Karakurt ile İbrahim Öztürk'ün de gözaltına alınmasını sağlayan Müslüm Karakurt, “Oğlum cezasını buldu” dedi.

İddiaya göre, 30 Aralık 2003'te hayvanlarını satmak isteyen bir kişi ile kasap dükkanından ayrılan Müslüm Karakurt, tabancayla 7 yerinden kurşunlaşmış halde ağır yaralı bulundu. Karakurt, götürüldüğü hastanede yapılan tedavilerin ardından sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

Müslüm Karakurt, daha sonra da yüzünü hatırladığı zanlının peşine düştü. Bir dedektif gibi zanlıyı arayan Karakurt, sürekli kendinden para isteyen, kurduğu işyerini iflas ettirip Çıksorut Mahallesi'ndeki 300 bin YTL'lik evinin tapusunu isteyen oğlu 2 çocuk babası Reslan'dan şüphelendi. Karakurt, sorguya çektiği oğlundan acı gerçeği öğrendi. Reslan, babasını kendisinin kiralık katil tutarak vurdurttuğunu itiraf etti, ancak zanlının kim olduğunu tüm ısrarlarına karşın söylemedi.

Zanlının peşini bırakmayan Müslüm Karakurt'un bir arkadaşı, “Seni vuran kişi Erol Şahan, şu anda bir sebze komisyoncusunun yanında işçi olarak çalışıyor” dedi. Bunun üzerine komisyoncuya giden Karakurt, 3 gün süresince her gün toptan karpuz alıp, Şahan'ı takip etti. Aldığı karpuzları mahallede dağıtan Karakurt, kendini vuran kişinin Şahan olduğuna kesin olarak inanınca, durumu jandarmaya bildirdi.

İTİRAF ETTİLER

İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, geçen pazar günü Erol Şahan'ı gözaltına aldı. Sorgulamasında suçunu itiraf eden zanlı, kendisini yaraladığı Müslüm Karakurt'un oğlu Reslan Karakurt ile arkadaşı İbrahim Öztürk'ün azmettirdiğini ileri sürdü. Bunun üzerine Reslan Karakurt ile İbrahim Öztürk de geçen pazartesi günü gözaltına alındı. Miras nedeniyle babasını öldürmek istediği anlaşılan Reslan Karakurt, ona yardım eden İbrahim Öztürk ile silahı ateşleyen Erol Şahan, jandarmadaki sorgularının ardından dün sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

O YÜZÜ HİÇ UNUTAMADI

Uğradığı silahlı saldırı sonrası zor günler geçirdiğini belirten Karakurt, “Hastaneden çıktıktan sonra beni öldürmek isteyen kişiyi bulmak için var gücümle çalıştım. Çünkü, nereye dönsem, nereye baksam karşımda sürekli beni vuran kişiyi görüyordum. Onu bulabilmek için 3 yıldır çalmadığım kapı, aramadığım yer kalmadı. Bir gün bana bir düğünde oynadığı söylendi, gittim düğün sahibinden görüntüleri istedim ama vermedi. Son olarak bir arkadaşım aracılığı ile beni vuran kişinin sebze halinde bir komisyoncuda çalıştığını öğrendim. Hale gidip, Erol Şahan'ın yanında çalıştığı komisyoncudan karpuz aldım. Görür görmez tanıdım onu. Ben komisyoncuyla muhatap olurken, onu takibime aldım. Yanlış yapmamak için 3 gün üst üste gidip karpuz aldım. Aldığım karpuzları mahalleliye, fakir fukaraya dağıtıyordum. O olduğuna kesin kanaat getirince durumu jandarmaya bildirdim. Gözaltına alınca suçunu itiraf etti” dedi.

Haberin Devamı

35 BİN YTL ÖDEMİŞ

Şahan'ın gözaltına alınmasının ardından oğlunun kendisinden borçlarını ödemek için aldığı 35 bin YTL ile kiralık katil tuttuğu gerçeğini öğrendiğini de anlatan Karakurt, “Oğlum 300 bin YTL değerindeki evin tapusunu kendisine vermemi istemişti. Ben de bunu kabul etmeyince, benden borçlarını ödemek için aldığı paraları gidip kiralık katil tutması için aracı olan kişiye vermiş. Şimdi oğlum, beni vuran kişi ve aracılık eden kişi cezaevine girdi, cezalarını çekecekler. Ben oğlumun 2 çocuğuna sahip çıkacağım. Torunlarımı böyle bir adama bırakmayacağım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!