Boşanan çiftin ‘mezarlık’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

Boşanan çiftin ‘mezarlık’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 14:00

ADANA'da aşırı hız yüzünden takla atan otomobilde yaşamını yitiren 2 kişiden 19 yaşındaki Sabri Aslan'ın, 14 yıl önce boşanan annesi 42 yaşındaki Sermin Özyurdakul ve babası 46 yaşındaki Halil Aslan, oğullarının defnedileceği mezarlık konusunda tartıştı. Şahit olanların da yüreğini dağlayan bu tartışma sonrası, cenaze babanın istediği mezarlığa defnedildi.

Haberin Devamı

Aşırı hız bu kez, 17 Haziran’da üniversite sınavına giren 2 gencin ölümüne neden oldu. Hacı Ahmet Atıl Lisesi'nden mezun olan 18 yaşındaki Sedat Taha Gedikkaya ile Sabri Aslan, dün akşam bir arkadaşlarının okullarının mezuniyet gecesine katıldı. Gedikkaya ve Aslan, gece sonrası ailelerinden de izin alıp bir arkadaşlarının evinde toplandı. Acıkan Gedikkaya, bazı arkadaşlarının da acıktığını söylemesi üzerine, Aslan ile birlikte kebap almak üzere evden çıktı. Saat 04.00 sıralarında Gedikkaya'nın kullandığı, babası Nuri Gedikkaya'ya ait 01 PJ 910 plakalı Toyota marka 2002 model otomobil, Carrefoursa Alışveriş Merkezi yakınlarında aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkıp takla attı. Orta refüjdeki beton elektrik direğine çarparak durabilen otomobil hurdaya döndü, direk de devrildi. Yolda ise yaklaşık 60 metrelik lastik izi oluştu. Otomobilde sıkışan iki arkadaştan Sabri Aslan olay yerinde yaşamını yitirdi. Cankur ekiplerinin 30 dakikalık çalışması sonrası otomobilden ağır yaralı çıkardığı Gedikkaya da götürüldüğü Adana Numune Hastanesi'nde çabalara rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Eşinden 14 yıl önce boşanan Sermin Özyurdakul, gittiği yaylada oğlu Sabri'nin kaza geçirdiğini haberi üzerine Adana'ya geldi, Adli Tıp Kurumu'nda ölüm haberini alınca yıkıldı. Oğlunun ölümüne inanmayıp, cesedini görmek isteyen ve sinir krizi geçiren anne, yakınlarınca teselli edilmeye çalışıldı. Torna atölyesi sahibi baba Halil Aslan da gözyaşına boğuldu.

MEZARLIK TARTIŞMASI

14 yıl önce boşanan ve yıllardır görüşmeyen çift, çocuklarının hangi mezarlığa defnedileceği konusunda da anlaşmazlık yaşadı. Otopsinin ardından oğlunun cesedini teslim alan baba Halil Aslan ve yakınları, cenazeyi oturdukları Seyhan İlçesi'ne bağlı Çaputcu Köyü'ne götürmek istedi. Sabri'nin annesi ve onun yakınları ise Çaputçu Köyü'nün uzak olduğunu, gidip gelemeyeceklerini belirtip, cenazeyi Karslı Köyü'ndeki Çobandede Mezarlığı'na defnetmeyi istedi. Mezarlık yeri aileler arasında anlaşmazlık konusu oldu, aileler bu nedenle Adli Tıp Kurumu önünde tartıştı. Eski eşi önünde diz çöken Sermin Özyurdakul, “Oğlumu benden almayın, bana bu kötülüğü yapmayın. Ne olursunuz” diye ağlayarak yalvardı, ancak bu yalvarış da fayda etmedi. Kararından dönmeyen Aslan Ailesi, Sabri'nin cenazesini köylerine götürüp, burada toprağa verdi.

Haberin Devamı

ANNESİ YAYLAYA GÖTÜRMEK İSTEMİŞ

Eşinden boşandıktan sonra hiç evlenmeyip, annesinden dolayı kalan emekli maaşıyla geçimini sağlayan Sermin Özyurdakul, oğlunu yaylaya götürmek istediğini belirterek, “Bana, ‘Arkadaşlarımla takılacağım’ dedi, gelmedi” diye ağladı.

GERÇEKTEN GİTTİ

Aşırı hız kurbanı 2 gençten Sedat Gedikkaya'nın ailesi de perişan oldu. Oğlunun geçen yıl Mersin Üniversitesi’nde bir yüksekokul kazandığını, ancak, daha iyi bir yer amacıyla onu göndermediğini belirten otomobil tamir atölyesi sahibi baba Nuri Gedikkaya, “Dün akşam arkadaşlarının gecesi varmış. Orada yemek yemişler. Oğlum karnı doymadığı için arkadaşı ile kebap yemeye çıkmış. Aşırı hız nedeniyle kaza yapmış” dedi. Oğlunun arkadaşlarının bu sabah kendisini arayıp, “Sedat yaralı” dediğini anlatan baba, “Hastaneye geldiğimde arkadaşlarının halini görünce oğlumun öldüğünü anladım. Bu yıl yine sınava girmişti. Bana, ‘Bu yıl gideceğim baba’ dedi. Bu kez gerçekten gitti” diye gözyaşı döktü. Gedikkaya'nın cenazesi de Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!