Bolu'da minibüs kamyona çarptı: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Boluda minibüs kamyona çarptı: 4 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 01:39

TEM Otoyolu Bolu Dağı Geçişi'nde Yaşar Demir’in kullandığı minibüs bir kamyona arkadan çarptı. Hurdaya dönen araçta sıkışan 37 yaşındaki Selim Demir, 39 yaşındaki Safiye Demir, 70 yaşındaki Bahriye Demir ve 38 yaşındaki Safiye Öztürk feci şekilde can verdi. Ağır yaralanan 5 yaşındaki Esra, 7 yaşındaki Melike Öztürk, 10 yaşındaki Meryem Demir, sürücü Yaşar Demir hastaneye kaldırıldı. Bir diğer yaralı Cemile Demir ise yaşam mücadelesi veriyor. Kazada ailesini kaybeden, torunlarının ise yaralandığını gören 101 yaşındaki yaşlı kadının sağlık durumu ciddi.

Haberin Devamı

ACI HABERİ SUBAY VERDİ - FOTO GALERİ

YARALI ÇOCUK HAVA AMBULANSINDA - FOTO GALERİ

Kaza yapan minibüs içerisinde uzun süre çalan ve hayatını  kaybedenlerden birine ait olan cep telefonuna olay yerinde incelemelerde bulunan  jandarma üsteğmen cevap verdi. Arayan kişinin kim olduğunu soran ve yakınlarının  kaza yaptığını bir an önce hastaneye gelmeleri gerektiğini anlatan jandarma  üsteğmenin telefon görüşmesi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Kaza saat 00.10 sıralarında, TEM Otoyolu Bolu Dağı Geçişi Bolu-Düzce il sınırını 2 kilometre geçtikten sonra meydana geldi. Ankara'dan İstanbul istikametine giden Yaşar Demir idaresindeki minibüs önünde giden İsmail Kelbat idaresindeki kamyona çarptı. Kazada, minibüs hurdaya dönerken içerisinde sıkışan kimlikleri belirlenemeyen 4 kişi can verdi.

Haberin Devamı

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı kaza kırım ekibi araçtan cesetleri güçlükle çıkardı. Yaralılar ise 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlandı.

Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemede bulunurken, ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

ESRA AMBULANS HELİKOPTERLE NAKLEDİLDİ

TEM yolunun Bolu Dağı Geçişi’nde dün gece minibüsün kamyona arkadan çarpması sonucu aralarında annesi Safiye'nin de bulunduğu 4 kişinin öldüğü kazada 4 yakınıyla birlikte yaralı kurtulan 5 yaşındaki Esra Öztürk, ambulans helikopterle İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza yerinde inceleme yapan jandarma ekibindeki üsteğmen, ölenlerden birinin cep telefonundan yakınlarını arayıp, “Hastaneye gelmeniz gerekiyor” diyerek haber verdi.

Kaza saat 00.10 sıralarında, TEM Otoyolu Bolu Dağı Geçişi 1 Nolu Viyadük üzerinde meydana geldi. İstanbul'dan tapu mahkemesindeki bir davaya katılmak için dün Karabük'ün Eflani İlçesi'ne gelen Demir ve Öztürk ailesinin 9 ferdi, gece yola çıktı. Sürücü 42 yaşındaki Yaşar Demir, yönetimindeki minibüsün viyadük üzerinde direksiyon kontrolünü yitirdi ve araç önünde giden İsmail Kelbat yönetimindeki kamyona çarptı. Kazada hurdaya dönen minibüste sıkışan 37 yaşındaki Selim Demir, 39 yaşındaki Safiye Demir, 70 yaşındaki Bahriye Demir ve 38 yaşındaki Safiye Öztürk olay yerinde öldü.

YARALILARDAN BİRİ 101 YAŞINDA

Kazada ölenlerden Safiye Öztürk'ün kızları 5 yaşındaki Esra ve 7 yaşındaki Melike Öztürk, sürücü Yaşar Demir, 101 yaşındaki Cemile Demir ve 10 yaşındaki Meryem Demir ağır yaralandı.

Kurtarma ve sağlık ekipleri yaralıları Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Özel Hayri Sivrikaya Hastanesi’ne kaldırırken, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü kaza kırım ekibi, araçta sıkışanların cesetlerini çıkardı.

HABER, ÖLENİN CEP TELEFONUNDAN VERİLDİ

Bu arada, kaza yerinde inceleme yapan jandarma ekibindeki üsteğmen, demir yığını haline gelen minibüste yaşamını yitirenlerden birinin cep telefonundan yakınlarına ulaştı.

Üsteğmen, aradığı kişiye yakınlarının kaza geçirdiğini haber verdi ve “Hastaneye gelmeniz gerekiyor” dedi.

AMBULANS HELİKOPTERLE SEVK

Özel hastanede tedaviye alınanlardan Esra Öztürk’ün, İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne sevkine karar verildi ve ambulans helikopter istendi.

Sağlık Bakanlığı’na ait 112 Acil Servis ambulans helikopteri bugün saat 08.30 sıralarında Duzce'deki 18 Temmuz Stadyumu’na indi. Ambulansla stadyuma getirilen Esra Öztürk helikoptere alındı. Helikopter havalanırken annesi kazada ölen, kardeşi Melike de kendisi gibi yaralı olan Esra Öztürk’ün yakınları gözyaşı döktü.

Hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirilirken, kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

KAZADA HAYATINI KAYBEDEN 4. KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
 
Bolu Dağı TEM otoyolu Düzce kesimi 1.  viyadükte meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4. kişinin de kimliği  belirlendi.

Ankara'dan İstanbul istikametine gitmekte olan  Yaşar Demir'in kullandığı minibüsün, aynı istikametteki İsmet  Kebat idaresindeki kamyona arkadan çarpması sonucu meydana  gelen kazada hayatını kaybeden ve kimliği tespit edilemeyen kişinin, Bahriye  Demir olduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!