Boğaziçi Köprüsü'nde şüpheli araç alarmı

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Köprüsünde şüpheli araç alarmı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 15:49

Boğaziçi köprüsü şüpheli araç nedeniyle çift yönlü olarak kapatıldı. Polis köprü üzerine terk edilen beyaz bir araçta bomba olma ihtimaline karşı önlem aldı. Araçta bomba ihtimaline karşı fünye ile art arda patlatma yapıldı. İstanbul'da heyecana neden olan aracın yakıtının bittiği bu nedenle sahibi tarafından emniyet şeridine bırakıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Boğaziçi köprüsü şüpheli araç nedeniyle çift yönlü olarak kapatıldı.

Köprünün Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişindeki beyaz bir araç nedeniyle polis alarma geçti.

Bomba imha uzmanları çalışma yaparken patlama sesleri duyuldu. Patlama seslerinin fünye ile yapılan kontrollü patlatmalardan kaynaklandığı öğrenildi. Fünyenin patlama anı kameralara da yansıdı.

ARAÇ 45 DAKİKA İNCELENDİ

Araçtaki incelemeler yaklaşık 45 dakika sürdü. Köprü saat 16.15 sıralarında kontrollü olarak trafiğe açıldı. Olağanüstü hareketliliğe neden olan aracın yakıtının bittiği bu nedenle sahibi tarafından emniyet şeridine bırakıldığı tespit edildi.

2001 model aracın K.A isimli kişinin üzerine kayıtlı olduğu öğrenildi. Otomobilin sürücüsünün flaşörlerini yaktıktan sonra bir başka otomobile binip uzaklaştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ KARAKOLA GETİRİLDİ

Polisin yaptığı araştırma sonrasında otomobilin sürücüsü, ifadesi alınmak üzere karakola getirildi. Gün içinde Boğaziçi Köprüsü'nde yakıtı bittiği için aracını emniyet şeridine çekerek bölgeden ayrılan ve hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan sürücü, ifadesi alınmak üzere Arnavutköy Polis Merkezi'ne getirildi.

50 yaşındaki sürücü Kenan Alakuş, polislerin perdelemesi altında polis merkezine girdi. Seyyar satıcı olduğu öğrenilen Kenan Alakuş yaklaşık 1 saat süren  ifade işlemlerinin ardından da serbest kaldı. 

KASKOSUNDA TERÖR TEMİNATI VARSA ARACININ HASARINI ALIR

Hürriyet Gazetesi Yazarı, Sigorta Uzmanı Noyan Doğan, Boğaziçi Köprüsü'nde yakıtı bittiği için İstanbul trafiğini felç eden, şüpheli bulunarak fünye ile bagajı patlatılan aracın sürücüsünün, kaskodan hasarını alıp alamayacağı sorusunu şöyle yanıtladı: "Aracın eğer kaskosunda terör teminatı varsa, aracının fünye ile patlaması sırasında doğan hasarını alır. Terör teminatı yoksa, valiliğe başvurarak belirli bir miktar hasarının karşılanmasını isteyebilir."



Boğaziçi Köprüsünde şüpheli araç alarmı

Haberin Devamı

Fotoğraf: Eda Başak Güzey

Haber: Zeki GÜNAL- Özgür ALTUNCU - Hasan YILDIRIM - Güven USTA - İSTANBUL / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!