Boğaz yine kırmızıya boyandı

Güncelleme Tarihi:

Boğaz yine kırmızıya boyandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 11:52

Kurban Bayramı'nın ilk gününde İstanbul Boğazı'nın Üsküdar Beylerbeyi kıyısında yine manzara aynıydı. Kesilen kurbanlıkların akan kanı boğazın bu bölümünü kırmızıya boyadı.

Haberin Devamı

Bu bölümde kötü bir koku da oluştu.

Turistleri gezdiren bir rehber, “Bütün Beylerbeyi'nin pisliği buraya akıyor. Belediye çok çalışıyoruz diyor ama burası 30 yıldır böyle. Turistler buraya geliyor. Bütün dünyaya şehrimizi, ülkemizi kötü tanıtıyoruz. Bu kötü bir imaj" deyi konuştu.

YÜKSEK GERİLİM HATTININ ALTINDA KURBAN KESİMİ

İstanbul'da, her bayram olduğu gibi bu kurban bayramında da birçok vatandaş belediyelerin belirlediği alanın dışında, boş arazilerde kurban kesti. Bazıları ise, yüksek gerilim hatlarının bağlı olduğu direklerin altında kesim yaptı.

Boğaz yine kırmızıya boyandı


YASAK DİNLEMEDİLER

Başakşehir'de bayram namazının ardından vatandaşlar boş arazilerde kurban kesti. Sabah saatlerinde Altınşehir'deki boş arazilere gelen birçok vatandaş, belediyelerin belirlediği alanın dışında yasak olmasına rağmen burada kurban kesti.

Haberin Devamı

“EKMEK PARASI İÇİN TEHLİKEDEN VAZGEÇTİK"

Bazıları ise, yüksek gerilim hatlarının bağı olduğu direklerin altında kesim yaptı. Hatta o direklere kurbanlıkları bağlayıp derilerini yüzdü. Tehlikeli olmasına rağmen canını hiçe sayarak kesim yapan bir vatandaş, “Ekmeğimize bakıyoruz. Yapacak bir şey yok. Ekmek parası için tehlikeden vazgeçtik. Her şeyi göze alıyoruz" dedi. Belirlenen alanların dışında kesim yapmanın yasak olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar da bunun farkında olduklarını ancak belediyenin verdiği imkanların kısıtlı olduğunu iddia etti.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU'NDA ASKERDİ, ŞİMDİ TÜRKİYE'DE KASAP

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Halid Ebuhat ismindeki Suriyeli ise, bir dönem Özgür Suriye Ordusu'nda olduğu, ancak şimdi Türkiye'de kasap olarak çalıştığını söyledi.
Burada vatandaşlarla anlaşarak para karşılığı kurban kesen Ebuhat, “2 senedir Türkiye'deyim. Daha önce Özgür Suriye Ordusu'nda askerdim. IŞİD'le çatıştım. Ancak sonra Türkiye'ye sığındım. Burada çalışmak durumundayım. Çünkü 5 çocuğum var" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!