Bodrum'da vahşet! Anne ve 15 yaşındaki kızının cansız bedeni çarşafa sarılı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 10:35

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün yol kenarında sarp arazide iki kişinin cansız bedeni çarşafa sarılı bulundu. Ölü bulunan iki kişinin kimliğinin Rus uyruklu Irina Dvizova (42) ile 15 yaşındaki kızı Dayana Dvizova olduğu belirlendi. Anne ve kızını, Irina Dvizova'nın eski eşinin öldürdüğü olayın ardından da küçük erkek çocuğunu yanına alıp yurt dışına kaçtığı belirtildi.

Haberin Devamı

Korkunç olay, dün saat 16.00 sıralarında İçmeler mevkisi Tavşanburnu yolu kenarındaki sarp arazide meydana geldi. Bodrum'da yaşayan ve gayrimenkul işi yapan Irina Dvizova ile kızı Dayana Dvizova'nın yakınları anne-kıza 23 Kasım'da ulaşmayınca Konacık Mahallesi'ndeki evlerine gitti. Kapı açılmayınca kırarak içeri giren yakınları, koltukta anne-kıza ait olduğunu düşündükleri kan lekesi gördü.

Yakınlarının ihbarı üzerine Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri anne-kızı bulmak için çalışma başlattı.

Bodrumda vahşet Anne ve 15 yaşındaki kızının cansız bedeni çarşafa sarılı bulundu

ARAÇ İZİ TAKİP EDİLDİ

Ekipler, bölgedeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Adreste tespit edilen bir aracın izini takip eden polis, aramayı İçmeler mevkisinde Tavşanburnu yolu civarında yoğunlaştırdı. Araştırma sonucu yol kenarındaki dik yamaçta çarşafa sarılı yaklaşık 3 metre mesafeyle anne ve kızın cansız bedenini buldu.

Bodrumda vahşet Anne ve 15 yaşındaki kızının cansız bedeni çarşafa sarılı bulundu

Haberin Devamı

KATİL ZANLISI ESKİ EŞ YURT DIŞINA KAÇMIŞ

Savcının incelemesinin ardından anne ve kızının cansız bedenleri önce Bodrum Devlet Hastanesi'ne; oradan da kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Cinayetlerin Irina Dvizova'nın eski eşi tarafından işlendiği ve olayın ardından küçük erkek çocuğunu da yanına alıp yurt dışına kaçtığı belirtildi.

Ekiplerin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ LİTVANYA'DAN GELMİŞ

Bodrum’da sarp arazide çarşafa sarılıp iple bağlanmış halde ölü bulunan Rus Irina Dvizova (42) ile kızı Dayana Dvizova (15) olayıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 3 gündür Irina Dvizova’ya ulaşamayan arkadaşı Belaruslu I.S.Y.’nın anne ve kızı için 25 Kasım’da kayıp ihbarında bulunduğu, 27 Kasım’da ise Dvizova’nın evine gittiği ortaya çıktı. İçeri giren I.S.Y.'nin koltukta gördüğü kan izi üzerine durumu polise bildirdiği, ekiplerce evde yapılan incelemede koltuğun yanı sıra perde ve yerde kan izleri olduğu tespit edildi. Ayrıca ekipler adreste 6 mermi kovanı buldu. Ekiplerce yapılan araştırmalar sonucu cinayetlerin şüphelisi Irina Dvizova’nın eski eşi A.K.’nin (46) yaşadığı Litvanya’dan otomobiliyle gelip, 20 Kasım'da Edirne Hudut Kapısı'ndan Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

OTELDE KONAKLAMIŞ

Litvanya’da paralı askerlik yaptığı belirtilen A.K.’nin yapılan kamera kaydı incelemelerinde aracıyla Irına Dvizova’nın evinden çıkıp cesetleri atmak için İçmeler mevkine gittiği ve 45 dakika o bölgede kaldığı belirlendi. Bodrum’da bir otelde konakladığı tespit edilen A.K.’nin cinayetleri işledikten sonra yanına aldığı oğlu M.K. (5) ile 24 Kasım'da eski eşi Irina Dvizova'ya ait otomobille gittiği Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan önce Fransa'ya ardından da Litvanya'ya döndüğü belirlendi. A.K.'ye ait otomobil ise Bodrum'da park halinde bulundu. Irina Dvizova'nın tabancayla vurulup hayatını kaybettiği ve vücudunda da 3 mermi girişi olduğu, aynı tabancayla vurularak öldürülen Dayana Dvizova'nın vücudunda ise 2 mermi girişi olduğu belirlendi. Olayın ardından şüpheli A.K.’nin tabancayı çöp konteynerine attığı belirtildi. Ekiplerce şüphelinin yakalanmasına yönelik geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı kaydedildi.

 

Haberin Devamı

ANNE İLE KIZINI VELAYET İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Bu arada olayda hayatını kaybeden Irina Dvizova’nın müşterek çocukları M.K.'nın velayetini almak isteyen eski eşi A.K.'yle bu konu nedeniyle anlaşmazlık yaşadıkları ve 2022 yılında başlatılan soruşturmanın ardından A.K. hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ifade edildi. Ayrıca Irina Dvizova’nın başvurusu üzerine M.K. için 2023 yılında da A.K. hakkında 6 ayrı dosyadan uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına karar verildiği ancak şüphelinin bu sürede Türkiye’de olmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!