Bir Yaz Gecesi Rüyası

Güncelleme Tarihi:

Bir Yaz Gecesi Rüyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2010 11:14

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü
14.08.2010
21:00

Haberin Devamı

NE KADAR: Tam: 45,00 TL, Öğrenci: 35,00 TL

Oyuncu Kadrosu
TAMER KARADAĞLI
HALE SOYGAZİ
İSMET ÜSTEKİN
AKASYA ASILTÜRKMEN
ORÇUN KAPTAN
ELİF ÇAKMAN
EDA GÜLTEN
SERTAÇ EKİCİ
EREZ ERGİN KÖSE
ADEM YILMAZ
ESER EYÜBOĞLU
BAŞAK ŞAMLIOĞLU
FAHRİ ÖZTEZCAN
HÜSEYİN GÜLHUY
MERVE ÇALOĞLU
SERENAY KAZANCI
SERTAN CAN
TÜMAY REVŞAN GENÇ
ZEYNEP PAPUÇÇUOĞLU


Önder Bali yönetiminde;
KEDİ QUARTET

Tiyatro Kedi, oniki ay tiyatro sloganıyla hiç ara vermeden devam ettiği tiyatro etkinliklerine bu yaz yeni bir müzikal ekliyor. William Shakespeare tarafından yazılan Bir Yaz Gecesi Rüyası, müzikal olarak sahneleniyor.

Hakan Altıner ‘in yönettiği müzikalin şarkı sözleri ve uyarlaması İpek Kadılar Altıner’e, özgün besteleri Kağan Yavuz’a, koreografisi Atılgan Gümüş’e, kostüm tasarımı Türkan Kafadar’a; dekor tasarımı Tuba Unat’a, ışık tasarımı Mesut Sarı’ya ait. Müzikalin müzik direktörü ve orkestra şefi Önder Bali.

Bir Yaz Gecesi Rüyası ‘nda; bir büyü sonucu ortaya çıkan yanlışlıkların sebep olduğu komik olaylar anlatılıyor.  Karmaşık aşk ilişkileri, komedi, heyecan ve entrika, Shakespeare'in diğer oyunlarında olduğu gibi; bu oyunda da yerini alıyor. Kentten bir grup esnaf, gözden uzak bir yerde Atina Dükü’nün düğününde sahneleyecekleri oyunlarını prova etmek için ormana gelirler. Oyuncuların lideri olan ve bir cin tarafından büyülenerek zor duruma sokulan Dokumacı Mekik (Tamer Karadağlı) ormanda Orman Kraliçesi Titania ile (Hale Soygazi)  karşılaşır. Periler Kralı Oberon, (İsmet Üstekin)  karısı Orman Kraliçesi Titania’yı da bir öfke anında büyülemiştir. Büyünün etkisindeki Mekik ve Titania görürgörmez birbirlerine aşık olurlar. Yine aynı gece; Atina yakınlarındaki bir ormanda yollarını şaşıran dört sevgili (Orçun Kaptan, Elif Çakman, Sertaç Ekici, Eda Gülten); Periler Kralı Oberon ile hizmetkârı Puck'ın (Akasya Asıltürkmen) büyüsüne kapılırlar. Bir yazdönümü gecesinde geçen karmaşık ve komik olaylar dizisini anlatan  “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, dünya tiyatro edebiyatının en komik oyunlarından biridir.

Tiyatro Kedi tarafından Müzikal olarak hazırlanan “Bir Yaz Gecesi Rüyası” nın genç ve dinamik müzikal kadrosunu; Erez Ergin Köse, Adem Yılmaz, Başak Şamlıoğlu, Eser Eyüboğlu, Fahri Öztezcan, Hüseyin Gülhuy, Merve Çaloğlu, Serenay Kazancı, Sertan Can, Tümay Revşan Genç, Zeynep Papuççuoğlu oluşturuyor. Böylece, Tiyatro Kedi her yıl olduğu üzere bu yıl düzenlediği seçmelerle kadrosuna eklediği 9 genç tiyatro oyuncusunu “Bir Yaz Gecesi Rüyası” müzikalinde seyircisiyle buluşturuyor.  Müzikalde genç oyunculara, Önder Bali yönetimindeki Kedi Quartet eşlik ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!