'Bir teşekkür yok mu'

Güncelleme Tarihi:

Bir teşekkür yok mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 08:06

Başbakan Erdoğan, İstanbul trafiğine soluk aldıran tünel ve 25 kavşak açılışının medyada yeterince yer almadığından yakındı: Bir teşekkürünüz yok mu? Koyun onu bir yerlere, ver onu işte manşetten.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri olarak 10 yılda 317 bin 712 öğretmenin atamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

İktidarları döneminde görev yapan milli eğitim bakanları Hüseyin Çelik, Nimet Baş ve Ömer Dinçer'e birbirinin devamı niteliğindeki çalışmaları dolayısıyla teşekkür eden Başbakan Erdoğan, “Biz hizmet kervanıyız, bu hizmet kervanı ilkelerle hareket eden bir kervandır ve bu kervan birbirini tamamlayan bir kervandır, yola da böyle devam edeceğiz” diye konuştu.

“CHP tarafından üretilen ideolojik tepkilere velilerimiz asla itibar etmesinler”

Başbakan Erdoğan, yarın yapılacak 40 bin kadrolu öğretmen atamasıyla 10 yıldaki öğretmen sayısını 358 bine ulaştıracaklarını, 10 yılda eğitime kazandırılan derslik sayısının da 181 bin 316'ya ulaştığını belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Velilerimiz hiçbir konuda tereddüt etmesinler. CHP tarafından üretilen ideolojik tepkilere velilerimiz asla itibar etmesinler. Malum, matbaadan çıkmış posterlerle gösteriler falan yapıyorlar. Bunlar malum tipler, çevrelerdir. Bunla işi budur. Bu ülkede ne zaman hayırlı iş yapsanız, bunları o meydanlarda görürsünüz. Fotoğraflarına bakın hep aynı tiplerdir, değişmez ve bunlar hiçbir zaman hayrın yanında olmamışlardır. Şurada yaz boyu, ikinci köprü ve Haliç ile ilgili tamirat, bakım yapıldı. Kıyametler kopardılar, kim bunlar? Malum medya ve malum yerler. Niye bu kıyameti kopartıyorlar? Bunu kış mevsiminde mi yapacaksın, okullar açıkken mi yapacaksın? İzin mevsimi şimdi, okullar şimdi tatil, ulaşımın asgariye inebildiği bir dönem. Burada iki aylık bir bakım olacak. Bunlar, inanın bu ülkede bu köprülerin yapılmasına da karşı olan tiplerdir. İletişim ağları çok enteresan. Halkımız da bunun tesiri altında kalabiliyor.

“Bir teşekkürünüz yok mu?”

Şimdi dün tünelin açılışını yapıyoruz. 2 bin 25 metre uzunluğunda bir tünel, 25 kavşak, ama bugünkü gazetelere bakın. İnanın bunları doğru dürüst görmezsiniz. Bir teşekkürünüz yok mu? Koyun onu bir yerlere, ver onu işte manşetten. Koyamazsınız, niye? Çünkü onların 'marifet iltifata tabidir' diye bir ilkeleri yok, güzel sözleri yok. Onlar hep marifeti çirkin, marifeti hep tezyif etmekle mükelleftirler. Onların yapısı budur, cibilliyetinin gereği budur ve onu yapıyorlar.”

Haberin Devamı

“Bugüne kadar siyer-i nebi yoktu da kaç tane gönderdiniz aya”

Başbakan Erdoğan, bazı CHP milletvekillerinin okullarda Kur'an-ı Kerim ve siyer dersinin seçmeli olarak okutulmasından rahatsızlık olduklarını ifade ederek, “CHP milletvekillerinden bazıları, 'Peygamber'in hayatını öğretince ne olacak, millet aya giderken bu eğitim sistemiyle ancak amele yetişir' diyor. Ya bugüne kadar siyer-i nebi yoktu da kaç tane gönderdiniz aya” diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde Türk Hava Yolları'nın dünyanın ilk 7 havacılık şirketi arasına girdiğini, 46 noktada havaalanı hizmete soktuklarını anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şu anda 46 noktada havaalanları olan bir AK Parti iktidarı var, halen çoğaltıyoruz. Niye? Benim milletim süratle ulaşması gereken yere ulaşsın. Çok daha medeni, modern imkanlarla ulaşması gereken yere ulaşsın. Biz, Güneydoğu'yu, Doğu'yu ihmal etmedik. Batı'da ne varsa orada da olacak dedik, Akdeniz'de ne varsa orada o olacak dedik. Bunların hepsini yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ey CHP, siz ne yaptınız? İkide bir kalkıyorlar, demir ağlarla ördüklerini söylüyorlar. Neyi ördünüz? Ey CHP, iktidarınız döneminde kaç kilometre raylı sistem yaptınız söyler misiniz? Geçen gün bir hesap yapmış İzmir Belediyesi, 'çok ucuza metro üretiyormuş'. Kargalar bile güler bu sözlerinize. Sen, metro nedir bilmiyorsun Kılıçdaroğlu. Önce adamlarına söyle gitsinler bir metro eğitimi alsınlar. Eğer istiyorlarsa biz, İstanbul'da kendilerine bunun dersini veririz. Yapmadınız, yapamadınız İzmir'i. Yardım istediniz. Ben, Ulaştırma Bakanıma talimat verdim. Onlar da metro değildir, hafif metrodur. Hafif metro yatırımlarını da Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte yürütüyorlar. Bunu da milletin gözünden kaçırmak istiyorlar, İzmirli kardeşim bunu görüyor, ben biliyorum ve ucuza mal ettiklerini söylüyorlar. Metronun maliyetiyle hafif metronun maliyeti bir olur mu? birisi yerin 40 metre altıda... Şimdi biz, Marmaray ile denizin altından raylı sistem yapıyoruz. Sen böyle bir şey gördün mü Kılıçdaroğlu?”

Haberin Devamı

“Bunlarda böyle bir ufuk hak getire”

Kadıköy ve Kartal'da CHP'li belediyelerin olduğunu, ama AK Parti iktidarının Kadıköy-Kartal arasına da metro yaptığını anlatan Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu, hadi orayı da bir geziver, çok güzel oldu. Açılışını yaptık. Modern trenlerimizle seyahat et, göreceksin medeniyet nedir. Bu adımları atıyoruz, ama dedim ya bunlarda böyle bir ufuk hak getire, yok bunlarda ve sürekli hilafı hakikat, doğru olmayan sözler” ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, “Bunlar 1940'lara takıldılar, orada kaldılar, bugüne gelemiyorlar. Böyle bir zihniyetleri var. Bu zihniyet on yıllar boyunca Kur'an'ı yasakladı, ezanı yasakladı. Türkçe okunacak dedi, ama millet Demokrat Parti'yle inancına yapılan bu saldırıyı geri devşirdi. Onlar kısa bir süre de olsa 'tanrı uludur' ifadesiyle millete çağrı yaparken, Menderes rahmetliyle bu aslına döndü ve 'Allahü ekber' diyerek ezanlar okunmaya başlandı. Bu zihniyet şimdi aya insan göndermekten bahsediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılarak, başkan yardımcılığına seçildiğini anımsatarak, “Kendisini tebrik ederiz, en azından ülkemizde anamuhalefetin genel başkanıdır. Durum şu; 32 başkan yardımcısından bir tanesi oldu. Çünkü, başkan yardımcısı bayağı bol, onlardan bir tanesi oldu. Kongre kaç kişiden oluşuyor biliyor musunuz? 161 üyesi var, 161 üyeden oluşan, 32 başkan yardımcısından bir tanesi oldu. Tebrik ediyoruz, hayırlı olsun” diye konuştu.

“CHP Genel Başkanı'nın çark etmede ünü, Türkiye sınırlarını aştı”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Sosyalist Enternasyonal'in bildirisine de imza attığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Suriye konusunda aslan kesilip, kükreyen, hem hükümeti hem de dışişlerini en kaba sıfatlarla karalayan CHP Genel Başkanı, Güney Afrika'da altına imza attığı bildiride, lütfen bunu iyi dinleyelim, ekranları başında bizi izleyen milletime de bunu hatırlatmak istiyorum, Suriye rejiminin uyguladığı şiddeti kınadı Sosyalist Enternasyonal. Hatta daha da ileri gittiler 'Esed rejiminin tüm meşruiyetini kaybettiğini' ifade ettiler. Bu kadar da değil, CHP Genel Başkanı bizdeki terör meselesini başka ülkelerdeki işgale, zulme, baskıya, soykırıma karşı yürütülen direniş mücadelesiyle aynı kefeye koyan bir bildiriye imza atmıştır. Yani, şu anda PKK terör örgütünün bu mücadelesini, bir direniş mücadelesi olarak gördü ve bunun altına da Kılıçdaroğlu imzasını koydu. Yazıklar olsun sana, nasıl bunun altına imza atarsın, nasıl bu metni düzeltmezsin. AB'nin bütün ülkeleri, ABD hepsi ülkemizdeki bölücü terör örgütünü, terör örgütü olarak ilan ediyor ve 'bu terör örgütüyle mücadelemiz sürecektir' diyor. Sen, kalkıyorsun bunu direnişci olarak göreceksin, bu çok büyük bir skandal.

Bu CHP Genel Başkanı için çark etmenin zirvesidir, ama bakın bundan da çark edebilir. 'Hayır ben böyle bir şey söylemedim' diyebilir, 'bu imza bana ait değil, ıslaktır, kurudur' diyebilir. Çünkü yapısı böyle. Akşam başka sabah başka. CHP Genel Başkanı'nın çark etmede ünü Türkiye sınırlarını aştı, dünya çapında bir fenomen haline dönüşmeye başladı. Bu bildiri ve altındaki CHP Genel Başkanı'nın imzası tutarsızlığın, sözüne güvenilmezliğin, iki yüzlü siyasetin tarihe geçecek bir vesikasıdır. Sen, hükümetin Suriye politikasını kıyasıya eleştireceksin, milletvekillerin Hatay'a gidecek zalim bir rejim adına provokasyon yapacak, ardından da Güney Afrika'da Suriye rejimini, Esed rejimini yerden yere vuracaksın. Ne oldu? Bu çok büyük yüzsüzlük, hele hele Türkiye'deki terör meselesini Filistin'in haklı direnişiyle aynı kefeye koymak basiretsizliktir, pervasızlıktın, kendi ülkesine, kendi milletine çok ağır bir hakarettir. Böyle bir genel başkan Türkiye için de CHP seçmeni için de çok büyük talihsizliktir. Allah, CHP seçmenine gerçekten sabır versin diyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!