Bir mini darbe eksikti

Güncelleme Tarihi:

Bir mini darbe eksikti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

Ekonomik kriz yüzünden zor günler yaşayan Yunanistan, bu kez de siyasiler ile askeri yönetim arasında gerginliğe sahne oldu. Kara Kuvvetleri Komutanı General Ziazias, siyasi yönetimin önüne terfi ve emeklilik listesini koymasını protesto için istifa etti.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN’da siyasi ile askeri yönetim birbirine girdi. Kara Kuvvetleri Komutanı General Konstantinos Ziazias, siyasi yönetim tarafından önüne yüksek rütbeli hangi subayların emekliye sevkedileceği listesi konunca istifa etti. Yunan haber siteleri, Atina’da Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları’nın bulunduğu Mesogion caddesi üzerindeki Yunan “Pentagonu”nda dün yaşananları “mini darbe” olarak değerlendirdi.

Her şey dün saat 02.00’de Savunma Bakanlığı’ndan Kara Kuvvetleri Komutanı korgeneral Konstantinos Ziazias’a yapılan bir telefonla başladı. Komutandan derhal bakanlığa gelmesi istendi. Savunma Bakanı Yardımcısı emekli general Payanotis Karabelas, Kara Kuvvetleri Komutanı’na terfi ve emekli edilecek subaylar listesini verdi. General Ziazias tepki gösterdi. Yoğun tartışmalardan sonra henüz 9 aydır Kara Kuvvetleri Komutanı olan Ziazias “Yeter. Buraya kadar. İstifa ediyorum” diyerek Bakan Yardımcısı’nın odasından ayrıldı.

Tepki yağıyor

Haberin Devamı

General Ziazias resmi istifa açıklamasını yapmadan önce bir ilke imza atarak Kara Kuvvetleri’nde subayları topladı ve yaşanan gelişmeleri anlattı. “İşime müdahale edilmesini kabul edemem. Önüme bir liste koydular. Ben askerim” diyen Ziazias daha sonra “Etik, ordunun itibarı ve kişisel onurum için istifa ettim” açıklaması yaptı.

Savunma içerikli “defence.net” haber sitesi Ziazias’ın, Kara Kuvvetleri’nde subayları toplamasını ve konuşma yapmasını sivil ve askeri yönetime karşı küstahlık olarak niteledi ve “Bu adam darbe mi yapmaya niyetli? Generalin yaptığı zaten mini bir darbedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!