Bir mantarın zehirli olup olmadığını nasıl anlarız?

Güncelleme Tarihi:

Bir mantarın zehirli olup olmadığını nasıl anlarız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 14:47

Bir mantarın zehirli olup olmadığını anlamak kolay mıdır? Bu konuda çok iddialı olanların bile zehirlenme riski var mıdır? İşte her mantarın zehirli olup olmadığını nasıl anlarız sorusunun cevabı..

Haberin Devamı

Bilindiği üzere mantarların bazılarını yiyemiyoruz çünkü zehirli olma ihtimalleri var. Tanıdığımız mantarları yemek, diğerlerine dokunmamak en iyi çözüm olabilir. Çünkü ilk kez gördüğümüz bir mantar cinsinin zehirli olup olmadığını anlamak kolay değil.

Hangilerinin zehirli olduklarını biliyor ve gördüğünüzde tanıyor olsanız bile bunu her zaman anlayacağınızın bir garantisi yok. Çünkü bir mantarın büyüme aşamasında başka başka formlar aldığı, bu yüzden kimi zaman yanıltıcı bir görünüme sahip olduğu da bilinmekte. Sonuçta iddialı olmak için gelişiminin tüm aşamalarını bilmeniz gerekiyor.

Ayrıca mantarın yetiştiği bölge ve koşullar da yanıltıcı sonuçlar almanıza sebep olabilir. Bazı mantar türleri Avrupa’da yetiştiğinde yenilebilir olurken, Amerika’da yetişirse ölümcül oranda zehir içerebiliyor. Sonuç olarak; mantarların zehir oranını sadece ona bakarak anlamanızı sağlayabilecek olan “genel karakteristik özellikler” diye bir şeyden bahsedemiyoruz.

Haberin Devamı

popsci.com.tr Tarafından Hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!