Biletix’ten Grup Yorum’a terör vetosu

Güncelleme Tarihi:

Biletix’ten Grup Yorum’a terör vetosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2012 12:54

Grup Yorum, “teröre kaynak sağladıkları gerçekçesiyle” Biletix’in konser biletlerini satmama kararı aldığını açıkladı. Biletix konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken sosyal medyada protesto kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

Malatya'da Grup Yorum konserine bilet satmak ve 8 Mart etkinliğine katılmak gibi gerekçelerle haklarında ‘terör örgütü propagandası’ suçundan dava açılan dördü üniversite öğrencisi altı kişi 1 ile 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkûm edilmişti. Şubat ayı başında gelen haberler üzerine, Grup Yorum konserlerini düzenleyen Ada Organizasyon’dan Ali Şenol, Biletix’te muhatapları olan müşteri temsilcisinden, “emniyetten gelen yazı üzerine Biletix artık Grup Yorum konserlerine bilet satmayacaktır” yanıtını aldığını söyledi.

Grubun açık hava konserleri vermeye başladığı 2001’den 25’inci yıl için İnönü Stadı’nda verilen 2011 yılı konserine kadar, Grup Yorum konserlerinin biletleri tam on senedir Biletix üzerinden satılıyordu. Ancak grubun organizatörü Ali Şenol, Bursa’da verilecek konser için geçen çarşamba günü her zamanki gibi Biletix’le irtibata geçip, karşılığında “teröre kaynak sağladığı gerçekçesiyle” Grup Yorum biletlerinin satılmayacağı yanıtını aldığını söyledi.

Yazılı açıklama taleplerine geri dönüş alamadıkları gibi, Biletix yönetimiyle hiçbir şekilde irtibat kuramadıklarını söyleyen Şenol; iki şirket arasındaki sözleşmeyi bozmak suretiyle alınan kararla ilgili gerekli yasal süreci başlatabilmek için yazılı bir açıklama beklediklerini belirtti ve ekledi: “Bu mücadeleyi Türkiye ile sınırlamayıp, İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar götürürüz.”
Biletix’in aldığı kararın duyulmasıyla birlikte, sosyal medyada Biletix’e karşı boykot kampanyası yürütülmeye başlandı. Biletix yönetimi konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!