“Beyan ettiği kişisel görüşleridir”

Güncelleme Tarihi:

“Beyan ettiği kişisel görüşleridir”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 19:20

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, York Düşeşi Sarah Ferguson'un Türkiye ziyaretinin kişisel olduğunu belirterek, “Beyan ettiği kişisel görüşleridir” dedi.

Bodrum Sağlık Vakfı'nın daveti üzerine Bodrum'un Turgutreis Beldesine gelen Büyükelçi Baird, Türkiye'de son yıllarda aralarında engelli çocukların eğitim gördüğü okulların da bulunduğu kurumlarda olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.

Baird, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarah Ferguson'un Türkiye'ye ziyaretinin tamamen kişisel bir ziyaret olduğunu belirterek, “Bunu kendisi de açıkça ifade etti. Beyan ettiği kişisel görüşleridir. Kuşkusuz bazı okullarda veya bir okulda sorun varsa, bu sorunun görülmesi, bilinmesi ve çözülmesi gerekir. Zaten ilgili Devlet Bakanı bu konunun üzerine gideceğini ve gerekli araştırmaların yapılacağını ifade etti” dedi.

Türkiye'de engelli çocuklar için çok iyi hizmetler ve eğitim sunan okulların olduğunu belirten Baird, Bodrum Sağlık Vakfı'nda engelli çocuklara mükemmel hizmet ve imkan sunulduğunu gördüğünü söyledi.

Vakıftaki standartların dünyanın herhangi bir yerinde olabilecek kadar yüksek olduğunu kaydeden Baird, “Engelli çocukların dünyasını yakından tanıyorum. Çünkü benim kız kardeşim de engelli. Benim eşim engellilere eğitim vermek için ders aldı. Türkiye ile İngiltere arasında engelli çocukların bakımı için iletişim ve bağ kurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Birol İnan da İngiltere'de Türkiye hakkında olumsuz görüntülerin yayınlanmasından sonra büyük rahatsızlık duyduklarını ve Büyükelçi Baird'e mektup yazarak, Türkiye'ye davet ettiklerini belirtti.

İnan, “Bu ziyaret ülkemizin aydınlık yüzünü göstermiştir. Böylece ülkemizle ilgili olumsuz yayınların kırılacağını düşünüyorum. Umarım bu haber İngiliz basınında da yayınlanır” dedi.

Bu arada, vakıfta eğitim gören bedensel ve zihinsel engelli bir öğrenci, Büyükelçi Baidr'e, üzerinde çeşitli motifler bulunan bir yastık ve tespih hediye etti. Büyükelçi Baird, vakıfta eğitim gören engelli öğrencilerle sohbet ederek oyun oynadı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükelçi Baird, ziyaretin ardından Galileo adlı guletle tekne turuna çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!