Beşiktaş anıtına saldıranlara 6 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş anıtına saldıranlara 6 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 17:26

Beşiktaş'ta geçen yıl öldürülen Ferdi Aslan'ın babası ile 3 yakını hakkında, Beşiktaş 100. Yıl Anıtı'na zarar verdikleri gerekçesiyle 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, şüpheliler Avni Aslan (51), Firuze Aslan (34), Ferda Aslan (29) ve Çiğdem Aslan'ın (25) 15 Haziran 2008 tarihinde anıta geldikleri belirtildi. İddianamede, şüphelilerin anıtın alt ayaklık granit mermerine ve spot lambalarına çekiç, kerpeten ve bıçak kullanarak zarar verdikleri öne sürüldü.

İddianamede, Avni Aslan'ın ifadesinde, Beşiktaş Spor Kulübü taraftarı olan oğlu Ferdi Aslan'ın geçen yıl öldürülmesine ilişkin yargılanan 18 kişiden 15'inin serbest bırakıldığını söylediği belirtilerek, oğlunun ölümünden dolayı duyduğu acı ve olaya ilgi çekmek için saldırıyı yaptıklarını, ancak amacının kamu malına zarar vermek olmadığını bildirdiği ifade edildi.

İddianamede, şüphelilerin “kamu malına zarar vermek” suçundan 1 ile 6'şar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!