Beş parasız girdiği cezaevinden milyoner çıktı

Güncelleme Tarihi:

Beş parasız girdiği cezaevinden milyoner çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 11:59

Seattle kentinden eğitim için geldiği İtalya’da, oda arkadaşı İngiliz Meredith Kercher’ı öldürmekten 2009 yılında suçlu bulunan ABD’li Amanda Knox, bir yıl süren temyiz davasının sonunda özgürlüğüne kavuştu. Hapis günlerinde güzelliğiyle basının ilgi odağı olan, hakkında kitaplar yazılan ve filmi çekilen Knox, orta sınıf bir ailenin kızı olarak girdiği hapishaneden milyoner olarak çıktı.

Öğrenci değişim programıyla Perugia’ya gelen Knox ve erkek arkadaşı Rafaele Sollicito, Kasım 2007’de toplu seks partilerine katılmayı reddeden 21 yaşındaki Kercher’ı bir diğer arkadaşları Rudy Guede ile öldürdükleri için hapse mahkum olmuştu.
Haberin Devamı

 

KARARI DUYUNCA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / FOTO GALERİ 

 

Knox 26, Sollicito ise 25 yıl hapse mahkum olurken, bir yıl önce başlatılan temyiz mahkemesinde ABD’li öğrencinin avukatları çok iyi bir savunma yaptı ve bozuk DNA delilleri sayesinde iki sevgili özgürlüğüne kavuştu. 

 

KARARIN AÇIKLANDIĞI TARİHİ AN / WEB TV

 

Adı “masum yüzlü katile” çıkan Knox bu damgadan kurtulurken, mahkeme kararından yaklaşık bir buçuk saat sonra siyah bir Mercedes ile hapishaneden ayrıldı. Atlantik’in öteki kıyısında ise Knox için sabırsız bir bekleyiş var. Knox'un, Roma'dan kalkan uçakla Londra'ya gitmekte olduğu belirtildi. Knox buradan Seattle kentine giden uçağa binecek.

Haberin Devamı

 

KNOX İÇİN YARIŞ BAŞLADI

/images/100/0x0/55eb354bf018fbb8f8b26119

Televizyon kanalları Knox’tan röportaj kapmak için adeta yarışıyor. Hatta, bir haber kanalının Knox’u memleketi olan Seattle’a getirmek için özel bir uçak kiraladığı söylentisi ortalıkta dolanıyor. Knox’un, kendisine sunulacak “birinci sınıf uçuş” karşılığında, özgür kaldıktan sonraki ilk röportajını bu haber kanalına vereceği söyleniyor.

 

Ancak dört yıl süren davanın her zaman merkezin olmayı başaran 24 yaşındaki Knox’a olan ilgi serbest kalmasının ardından başlamadı. Bir kiralık motosiklet cenneti olan, davanın görüldüğü Perugia kenti, her duruşma tarihinde paparazzi ve haber ajanlarının akınına uğradı.

 

Knox’u gözyaşlarına boğan kararın açıklandığı esnada, o anı takip etmek için mahkeme salonunda 370 tane gazeteci olduğu belirtildi. ABD’nin NBC, ABC ve CBS kanalları milyonları ekran başına kilitleyen o anları saniye saniye verdi.

Haberin Devamı

 

HOLLYWOOD’UN EN SON HEDEFİ: KNOX

Cinayetin işlendiğinin ertesi günü olan 2 Kasım 2007’den beri dünya basınının ilgisini çekmeyi başaran Knox hakkında, bugüne kadar altı kitap yazıldı; biri İngiltere’de ve üçü ABD’de olmak üzere dört belgesel çekildi; sayısız makale yayımlandı.

/images/100/0x0/55eb354bf018fbb8f8b2611b

 

Ancak Knox’un özgürlüğüne kavuşmasının ardından en merakla beklenen şey, hapishane günlerinde yazdığı günlüğü. Hollywood’daki yapımcılar, dört gözle basılmasını bekledikleri anı kitabından milyon dolarlık bir film çıkarmayı hedefliyor.

 

Sadece Hollywood değil, İngiliz film yapımcılarda Knox’un peşinden koşuyor. İngiliz yapımcılar, ödüllü yönetmen Michael Winterbottom ile bir film çekmeyi istiyor. Filmde, Perugia’da cinayetin işlendiği evin yakınlarında yaşayan Colin Firth, Knox’un masumiyetini savunan muhabir olarak rol alacak.

Haberin Devamı

 

MADOLYONUN ÖTEKİ YÜZÜ

Knox ailesinin yaşadığı Seattle kentinde anlaşmalı halkla ilişkiler şirketi, şimdiden Amanda ile röportaj yapmak için yüzlerce teklif aldıklarını belirtti. Üç ABD kanalının Knox ile röportaj için milyonlarca dolar teklif ettiği ifade edildi.

 

Öte yandan, davanın sonuçlanmasının kısa bir süre öncesinde basın mensuplarına konuşan Knox’un avukatı Francesco Maresca, iç burkan bir açıklama yaptı: “Knox’u ABD’ye götürmek için özel bir jetin beklediğini duydum… Ancak, cinayete kurban giden Meredith’in ailesi Perugia’ya gelebilecek parayı zor buldu.” 

 

KERCHER AİLESİ BASINA TEPKİLİ

/images/100/0x0/55eb354bf018fbb8f8b2611d

Haberin Devamı

Kızlarının ölümünden sorumlu tuttukları Knox ve Sollecito’nun cezasının ömür boyu hapse çevrilmesini beklerken, serbest kalmaları karşısında şok geçiren Kercher ailesi, çıkan kararı Knox’un ailesi ve destekçileri tarafından yürütülen halkla ilişkiler kampanyasına bağladı.

 

Aile, cinayetin işlendiği 2007’den bu yana davanın ABD, İngiliz ve İtalyan medyası tarafından kazığa çakıldığını ve ilerleme kaydedilemediğini belirtti. Meredith’in ablası Stephanie, “Meredith dava süresince unutulan isim oldu… Yaşanan bu kadar gelişme arasında onun ismini yaşatmak çok zor” dedi.

 

Kercher ailesi, basını tüm dikkatleri Knox’un üzerine çekmekle suçlarken, ABD’li öğrencinin suçlu mu yoksa suçsuz mu olduğu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Haberin Devamı

 

Meredith’in ağabeyi Lyle, “Şu an kamuoyuna açıklama yapmayacaklarını ancak Knox’un başlattığı halkla ilişkiler kampanyasına cevap vermek istediklerini” belirtti. Anne Arlene ise İtalya’daki yargı sistemine güvendiğini söyledi ve “bu davada delillerden başka kararı etkileyecek bir şey yok” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!