Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Berat Kandili orucu ne zaman tutulur?

Güncelleme Tarihi:

Berat Kandilinde oruç tutulur mu Berat Kandili orucu ne zaman tutulur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2019 16:19

Mübarek Berat Kandili'nin yaklaşması ile beraber milyonlarca Müslüman, kandil gecesi yapılacakları araştırmaya başladı. Berat Kandili her yıl olduğu gibi bu senede yurdun tüm camilerinde dualar ve ibadetlerle idrak edilecek. Kandil gecesi ibaretlerini yapacak olan vatandaşlar, 'Berat Kandili'nde oruç tutulur mu?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Berat kandili orucu ne zaman tutulur? İşte, Berat Kandili ile ilgili merak edilenler.

Haberin Devamı

Berat Kandili orucu, kandilden bir gün önce birçok Müslüman'ın gündemindeki konu oldu. Ellerin semaya açılıp duaların edileceği kandil gecesi ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar, Berat Kandili orucu ne zaman tutulur sorusuna yanıt arıyor. Peki, Berat Kandili için tek gün orucu ne zaman tutulur? İşte, o konu hakkında dini kaynaklardan alınan bazı bilgiler

Berat Kandili'nde tek gün orucu ne zaman tutulur sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarına başladı. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre Berat Kandili orucu ne zaman ve kaç gün tutulur? İşte, edinilen bilgiler doğrultusunda Berat Kandili orucu hakkında bazı bilgiler

BERAT KANDİLİ ORUCU NE ZAMAN TUTULUR?

Berat Kandili orucu hakkında Hz.Ali (R.A.) tan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz Buyuruyor ki;

Haberin Devamı

“Şaban ayının yarı gecesinde yani (Berat Gecesi) olduğunda, gündüzünde oruç tutun, gecesini de ibadetle geçirin.”Çünkü Yüce Allah (c.c), o gece rahmetiyle gökyüzüne iner ve şöyle buyurur; “Günahının affını isteyen yokmu? Affedeyim, rızkının artmasını isteyen yokmu? Bol rızık vereyim, bir derde düçar olan yokmu? Afiyet vereyim. Yokmu şunu isteyen, yokmu bunu isteyen diye bu ilahi ses tan yeri ağarıncaya kadar devam eder, buyuruyor.

Kandil gecesini gönül uyanıklığı ile ihya edebilmiş olmak için; gündüzünde oruç tutulmalı, gecesinde cemaatle namaz kılınmalı, vaaz ve mevlid-i şerif dinlenmeli, topluca dua edilmeli, tevbe edilmeli, kaza ve nafile namazlar kılınmalı, büyüklere saygı ve küçüklere sevgi izhar edilmeli, küsler barışmalı, dargınlar kucaklaşmalıdır. Yoksul-yetim ve muhtaçlar sevindirilmeli, eş, dost ve uzaktaki akrabalarla tebrikleşilmelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!