Benim Tercihim

Güncelleme Tarihi:

Benim Tercihim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

O şimdi Antalyalı

Onu önce Magic Box'ın ekranlarında tanıdık. Akşam olduğunda sansürsüz haberleri bize ilk o okudu. Adı Rana Elik. Usta spiker şimdi ETV'de

BİZ onu ilk özel televizyon olan Magic Box'ın ekranında tanıdık. Akşam olduğunda, sansürsüz haberleri ilk o okudu bize. 1990 yılının Haziran ayında TRT Ankara Radyosu'ndan ayrılarak, Magic Box'da haber spikerliği yapmaya başlayan Rana Elik, bu serüvenine Antalya ETV'de devam ediyor. 2 aydır ETV'de çalışan Elik, haber yayın koordinatörlüğü görevini sürdürüyor.

HER DAKİKA ÇALIŞIYORUM

Çocukluğundan beri haber bültenlerine büyük ilgisi olduğunu söyleyen Elik, spikerliğe küçük yaşlarda özendiğini söylüyor. Sosyal bir insan olan Rana Elik, bir habercinin yaşadığı her dakika çalıştığını belirterek, ‘‘Ben uyku aralarında bile televizyonu açıp gündemi takip ediyorum. Özellikle sabah haberlerini kesinlikle kaçırmam’’ diye konuştu.

Raha Elik'in hedefi ise, paranın hesabını yapmadan bir belgesel çekebilmek. Elik, bu belgeselde Anadolu kadının işlemek, onun cefasını ortaya koyarken, erkeklerin de yaşamını irdelemek istiyor. İngilizce ve Fransızca'yı çok iyi konuşan Elik, 3 yıl Almanya'da yaşadığı için Almancaya da uzak değil.

ERKEKLERLE ANLAŞAMIYORUM

Spor yapmayı oldukça seven Elik, yazın tenis, kışın ise kayağı tercih ediyor. İşi nedeniyle bir çok ülkeye gittiğini söyleyen tecrübeli spiker, Nepal, Katmantu, Tibet ve Peru'ya da gitmek istediğini söylüyor. Özel hayatını askıya aldığını belirten Elik, ‘‘Türk erkekleri ile anlaşamıyorum. Benim yapıma uymuyorlar’’ diyor.

PKK VAHŞETİ

Elik'i hayatta en çok etkilen olay ise PKK vahşeti. TRT'de radyo spikerliği yaptığı dönemde, program yapmak için Doğu ve Güneydoğu'ya gittiğini söyleyen Elik, orada gördüğü manzaralardan oldukça etkilendiğini belirtiyor.

Elik, ‘‘Doğuda bayan spiker olmadığı için TRT bizi gönderiyordu. Hayatımın en kötü günleriydi’’ dedi.

İŞİMİ SEVİYORUM

Tekliflere açık olduğunu söyleyen Elik, ‘‘Antalya güzel bir şehir. Ancak kapalı bir çevresi var. Herkes herkesi tanıyor. Burada yaptığım işten memnunum. Burada haberin içeriğini kendim belirliyorum. Kısacası kendimin patronuyum. Benim bulunduğum konum kadar önemli değil. Spikerlikte yaparım, haber merekizini de yönetirim. İşimi severek yapıyorum’’ dedi.

İŞTE LİSTESİ

Kıyafet: Polin, Armani, Laure Lslehy

Parfüm: Issemiyaki, Chosperd

Takı: Beyaz altın ve gümüş

Gözlük: Versace

Makyaj ürünü: Chirstian Dior, Cryolan

Ayakkabı: Versace

En son izlediği film: Amerikan Pastası

En son okuduğu kitap: Kıskançlık (Alberto Morabio)

En sevdiği aktör: Robert Redford

En sevdiği aktrist: Meg Ryan

Otomobili: Jaguar

Telefon: Nokia

Saat: Chosperd

En sevdiği renk: Pastel renkler

En sevdiği yemek: Sushi, Chinise

Gittiği eğlence mekanı: Ally

Burç: Başak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!