‘Ben öldürmedim, kalp krizinden öldü’

Güncelleme Tarihi:

‘Ben öldürmedim, kalp krizinden öldü’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2008 12:20

BURSA’da, eski ortağı 40 yaşındaki Süleyman Aktaş’ı domuz bağıyla bağlayıp, ağzını bezle kapattıktan sonra koyduğu otomobilinin bagajında ölümüne neden olmaktan tutuklanan 49 yaşındaki Erhan Acar, ikinci duruşmasında, “Hakim bey onun ölümü, domuz bağının neden olduğu boğulma değil, kalp krizi” dedi. Acar’ın bu savunması sonucu avukatı, cesede ikinci kez otopsi yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi.

Haberin Devamı

Merkez Nilüfer İlçesi Balabancık Köyü Nilüfer Deresi’nde, geçten Ağustos ayında avcılar tarafından derede, domuz bağıyla bağlanan, ağzında bez bulunan erkek cesedi bulundu. Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından, cesedin kendisinden haber alınamayan 2 çocuk babası Süleyman Aktaş’a ait olduğu belirlendi. Telefon görüşmelerini inceleyen jandarma, Süleyman Aktaş ve ağabeyi Nedrettin Aktaş’ın eski iş ortağı olan Erhan Acar’ı gözaltına aldı.

Suçunu itiraf eden işçi emeklisi Erhan Acar, “Aktaş kardeşler ile Yalova’da 10 yıl önce kauçuk fabrikası açmıştık. Ben hakkımı 142 bin dolara devrettim. Paramı alamadım. Olay günü otomobiline bindiğim Süleyman Aktaş ile konuşmak istedim. Konu açılınca beni dövdü. Elindeki eterli bezi bana koklatmak istedi. Cebimdeki biber gazını çıkartıp gözüne, yüzüne sıktım. Direksiyonda kıvranırken, otomobilin torpido gözünde sakladığını bildiğim kelepçeyi çıkartıp arkadan ellerine taktım. Dışarı çıkarttım. Etkisiz hale getirmek için araçta bulunan iplerle onu çok iyi bildiğim domuz bağı ile bağladım. Bana koklatmak istediği eterli bezi ağzına sokup kendisini bagaja koydum. Amacım onu korkutup boş bir araziye atmaktı. Otomobil ile olay yerinden ayrıldıktan sonra şehirde yer ararken, havasızlıktan öldüğünü anladım. Araç ile gece sabaha kadar gezdim. Cesedi olaydan 20 saat sonra, avcıların sürekli geçtikleri Balaban Köyü Nilüfer Deresi’ne attım” dedi.

Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek’, ‘Kasten, tasarlayarak öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Erhan Acar, çıktığı ikinci duruşmasında susma hakkını kullandı. Mahkeme Başkanı’nın, “Susarsan bu işi nasıl aydınlatacağız?” sorusuna Acar, “Efendim, adli tıp kurumu raporlarına göre büyük bir hata yapılıyor. Maktul olay sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Bu konunun araştırılıp aydınlatılmasını istiyorum. Savunmamı da rapor sonucuna göre vereceğim” dedi. Müvekkilinin bu savunmasından sonra söz alan avukatı Burçak Ataman Kuş, maktulün daha önce kalp krizi geçirip geçirmediğinin tespiti için, sosyal güvenlik kurumlarından bilgi istenmesini, ayrıca ölen kişinin mezarının açılarak yeniden otopsisinin yapılıp, kalp krizi sonucu ölüp ölmediğinin araştırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti yargılamayı Aralık ayına ertelerken, Erhan Acar ve avukatının, ölüm nedeninde kalp krizinin tespiti için ikinci otopsi talebini kabul etmedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!