Bel ağrısından kurtulmak için cep telefonunu kapatın

Güncelleme Tarihi:

Bel ağrısından kurtulmak için cep telefonunu kapatın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 00:00

Kötü bir gece uykusu tüm gününüzü hatta sürekli olan bir şey tüm hayatınızı mahvedebilir. Uzmanlara göre gece uykusunu iyi hale getirmenin anahtarı yatak alışkanlıklarını değiştirmekten geçiyor. İlginç bir araştırma sonucuna göre de son yıllarda bel ağrısının en önemli nedeni akıllı telefonlar. Çünkü insanlar yatakta da e-postalarını, sosyal medya hesaplarını kontrol edebilmek için telefon ellerinde ve kötü pozisyonlarda uykuya dalıyorlar.

Haberin Devamı

Yapılan bir çalışmaya göre yeteri kadar uyku uyumayanların yüzde 66'sı sırt ağrısından şikayetçi. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden akademisyenler binlerce insanın gece uykusunu on yıldan fazla monitör ile takip ederek bir çalışma gerçekleştirdiler. Araştırmayı yürüten Dr. Adam Al-Kashi "Sırt ağrısı kesinlikle kötü bir döngü. Ağrı yüzünden insanlar geceleri uyku uyuyamıyor ve daha sonra uyuyamadıkları için ağrıları daha da artıyor. Bu şartlarda insanların depresyona girebilir ve hayatının büyük bir bölümünü kötü etkileyebilir. Birçok insan akıllı telefonlarla yatağa giriyor ve telefon ellerinde uyuyakalabiliyorlar. Bu da onların yatış pozisyonlarını değiştiriyor. Bu durumda en iyisi yatmadan birkaç saat önce telefonu kapatıp beyni de vücutla birlikte dinlendirmek." dedi.

Haberin Devamı

EN İYİ ÇÖZÜM HALA EGZERSİZ

27 bin Norveçli kadın ve erkek uyku alışkanlıklarına göre kategorize edildi ve özellikle sırt, boyun, omuz ağrısı çekmeyen insanlar seçildi. 11 yıl sonra tekrar aynı insanlara ulaşıldı ve sırt ağrısı çekip çekmedikleri soruldu. Eskiden sırt ağrısı çekmeyen kadınların yüzde 32'si şu anda kronik ağrı çekiyordu. Uzmanlar bu ağrıların önüne geçmek için en iyi yolun fazla kilo almamak ve egzersiz yapmak olduğunu belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!