Bayram tatili kaç gün, 9 gün olacak mı? Bayram ne zaman başlıyor? İşte 2022 tarihi

Güncelleme Tarihi:

Bayram tatili kaç gün, 9 gün olacak mı Bayram ne zaman başlıyor İşte 2022 tarihi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2022 08:41

Bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı merak edilen konulardan biri oldu. Ramazan ayı 2022 yılında 2 Nisan tarihinde başladı. Müslümanlar bir ay boyunca oruç ibadetini yerine getirdikten sonra bayram başlayacak. Ramazan Bayramı tatilinin hafta sonu ile birleşerek 9 gün olması yönünde beklentiler artarken gözler resmi açıklamalara çevrildi. Peki, bayram tatili 9 gün olacak mı, Ramazan Bayramı ne zaman? İşte detaylar

Haberin Devamı

Bayram tatili için geri sayım başladı. İslam dünyasında manevi huzur ve heyecanla beklenen Ramazan Bayramı 2 Mayıs'ta idrak edilecek. Hem tatil planı yapmak hem de ibadetlerini uygulamak isteyen vatandaşlar 2022 Ramazan Bayramı tarihine odaklandı. Özellikle turizm için önem arz eden bayram tatilinin uzatılması için beklentiler arttı. Ancak bayram tatilinin 9 gün olması yönünde herhangi bir açıklama gelmedi.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Ramazan ayı bu yıl nisan ayında idrak edilecek. Ramazan Bayramı arefe günü 1 Mayıs olacak. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs, son günü ise 4 Mayıs olacak.

Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de resmi ya da idari tatil ilan edilmesi gerekecek. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanmış olacak.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili resmi bilgi gelmesi halinde haberimiz güncellenecektir.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Diyanet 2021 dini günler takvimine göre, "Bin aydan daha hayırlı" olarak tasvir edilen mübarek Kadir Gecesi ise 27 Nisan'da idrak edilecek. Kadir Gecesi oruç, dua, namaz ve çeşitli ibadetler ile İslam aleminde ifa edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!