Baykal İzmir'de nabız yokladı

Güncelleme Tarihi:

Baykal İzmirde nabız yokladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 20:58

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal açılışlar için yarın beklendiği İzmir'e sürpriz yaparak 1 gün önceden geldi.

İzmir örgütüne “Beni kimse karşılamasın” talimatını veren Baykal, Çeşme Sharaton Hotel'e geçti, bazı milletvekilleri ve metropol belediye başkanlarıyle görüşüp partinin durumu ve adaylık taleplerini değerlendirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli açılış törenlerine katılmak üzere yarın İzmir'e gelmesi programlanan Baykal, süpriz bir kararla bir gün önce gelerek seçim öncesi milletvekili ve belediye başkanlarının nabzını tuttu. İzmir'e gelişi öncesi milletvekili ve belediye başkanlarına “Geleceğimi kimseye haber vermeyin. Özel görüşeceğiz” talimatı veren Baykal, öğleden sonra Çeşme Sharaton Otel'e geçti. Baykal, otelde odaya kapanarak İzmir milletvekilleri ile birer birer görüştü. Baykal, İzmir'in ve mevcut CHP'li belediye başkanlarının durumu hakkında vekillerin görüşünü aldı.

Son dönemde Cumhurbaşkanı ile polemiği nedeniyle parti yöneticileriyle çelişen Canan Arıtman, kurultayda Baykal ile ters düşen Oğuz Oyan ve işleri nediyle mazeretili olan Ahmet Ersin toplantıya katılmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Sharaton Otel'e akşam saatlerinde gelerek Baykal'la biraraya geldi.

KOCAOĞLU'NU SORDU

Metropol İlçe belediye başkanları ile de özel bir görüşme yapan Baykal, başkanları “Tamam mı devam mı” diye sordu. Ayrıca Baykal'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilgili başkanlara sorular yönelttiği, yeniden adaylığı, çalışmaları ve birbirleriyle ilişkileri konusunda bilgi aldı. Baykal'ın İzmir'den gösterecekleri CHP belediye başkan adayları ile igili genel ber tesbit yaparak son kararını vereceği bildirildi.

Haberin Devamı

BAYKAL ÇEŞME'DE BAŞKANLAR BİRLİKTE YEMEK YEDİ

Belediye Başkanları ve milletvekilleri Baykal'la görüştükten sonra Teke Plajı Mevkii'ndeki Pasifik Restoran'da yemekte biraraya geldi. Baykal'ın katılmadığı yemeğe CHP İl Başkanı Kemal Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri Güldal Mumcu, Mehmet Ali Susam, Kemal Anadol, Abdürrezzak Erten, Bülent Baratalı, belediye başkanlarından Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!