Bayıltan kavuşma

Güncelleme Tarihi:

Bayıltan kavuşma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2020 07:00

Diyarbakır'da HDP il binası önündeki oturma eyleminde bir mutlu son daha yaşanırken anne Gevriye Ayhan, güvenlik güçlerine teslim olan kızı Pelda’ya kavuşunca sevinçten baygınlık geçirdi. Pelda’nın ağabeyleri de kardeşlerini gözyaşlarıyla kucakladı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'da HDP il binası önünde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bırakılması için oturma eylemi yapan annelerden Gevriye Ayhan, önceki gün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan kızı Pelda (21) ile dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde buluşturuldu. 6 yıl aradan sonra Pelda'yı karşısında gören Gevriye Ayhan, kızına sarıldıktan sonra baygınlık geçirdi. Yakınları ve sağlık görevlileri tarafından ayıltılan Gevriye Ayhan, kızına uzun uzun sarılarak hasret giderdi. Pelda’nın ağabeylerinin de olduğu buluşmada duygulu anlar yaşandı.

Bayıltan kavuşma

Bu arada “evlat nöbeti” tutan baba Melik Aslan’ın da polisin ikna çalışmaları sonucu çocuğuna kavuştuğu belirtildi.

Haberin Devamı

Pelda'nın teslim olması Melik Aslan’ın da evladına kavuşmasıyla oturma eylemi yaparak çocuklarına kavuşan aile sayısı 8 oldu. 86 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi dün 168’inci gününde de sürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!