Batı resminin büyük ustaları İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Batı resminin büyük ustaları İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2010 00:00

Portakal Sanat ve Kültür Evi, Monet’den Picasso’ya Batı resminin büyük ustalarını İstanbullu sanatseverlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

16-28 Şubat tarihleri arasında açık kalacak sergide 28 sanatçının 36 eseri yer alacak. Serginin en önemli özelliği ise satışa açık olması. Yani görmenin bile hayal olduğu eserlerin satın alınabilecek olması.

DÜNYACA ünlü ressamların herhangi bir eserinin Türkiye’de sergilenmesinin hayal olduğu günleri düşünmek için çok fazla geriye gitmeye gerek yok. Sabancı, Pera gibi özel müzeler açıldıktan sonra Picasso’ları, Dali’leri Chagall’ları Türkiye’de görebildik.
16 Şubat 2010’dan itibaren bu anlamda yeni bir döneme giriliyor. Portakal Sanat ve Kültür Evi bütün bu büyük ustaların eserlerinin satışının da yapıldığı bir sergi açıyor.
Monet’den Picasso’ya Batı Resminin Büyük Ustaları sergisinde 28 sanatçının 36 eseri satışlı olarak sergilenecek.
Dünya müzayedelerinde rekor kıran satış rakamlarıyla haber olan eserler şimdi Nişantaşı’nda Türkiye’deki alıcısını bekliyor.
Osman Hamdi, Burhan Doğançay, Ömer Uluç gibi klasik ve modern Türk sanatçıların eserlerinin rekor fiyatlara satılabildiği Türk resim piyasası bu sergiyle uluslararası piyasanın da dikkatini çektiğini gösteriyor. Eserlerin fiyatları ve serginin detayları cumartesi günü yapılacak bir basın toplantısıyla açıklanacak.

Haberin Devamı

Bu ünlülerin tabloları satışa sunulacak
Pierre Bonnard
Eugene Boudin
Georges Braque
Marc Chagall
Giorgio De Chricio
Salvador Dali
Jean Dubuffet
Raoul Dufy
Diego Giacometti
Moise Kisling
Le Corbusier
Henri Lebasque
Fernand Leger
Andre Lhote
Edouard Manet
Albert Marquet
Henri Martin
Henri Matisse
Joan Miro
Claude Monet
Francis Picabia
Pablo Picasso
Pierre-Auguste Renoir
Auguste Rodin
Alfred Sisley
Maurica Utrillo
Kees Van Dongen
Maurice de Vlaminck

Dansöz

JOAN MIRÓ

Bu eser, Miró’nun 1931 yazında İngres kağıdı üzerine yaptığı resim dizisine ait.
61.9x 47 cm

Şapkalı Kadın / Buste
PABLO PICASSO

Buste, Picasso’nun ölümüne kadar yanında olan vefakar ikinci karısı Jacqueline Roque’un portresi.              

81 x 65 cm

Melek

SALVADOR
DALI


32x 24,5 cm

Adları bile ulaşılmazdı

“İlk kez 2004’te ‘Batı Resminin Büyük Ustaları’ başlığıyla gerçekleştirdiğimiz sergimizden sonra, bugün Batı resminin büyük ustalarından özenle seçilmiş 36 eserleden oluşan bir sergiyi, İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Sergide yer alan sanatçıların yalnızca adları bile Monet, Manet, Renoir, Picasso, Dali, Chagall, Miro, Rodin, çok yakın bir geçmişte, ulaşılmaz değerler olarak görülürdü.
Bugün, eğer satışa açık böylesi bir sergi gerçekleşebiliyorsa, ülkemiz koleksiyoncularının dünya sanatına açılmaları gecikmeyecek demektir. Eğer bu oluşumda bir küçük katkımız varsa, bundan mutluluk duyacağız.”

Kurt

DIEGO
GIACOMETTI

Haberin Devamı

Sergide Kurt heykeli yer alan Diego Giacometti, geçtiğimiz hafta Londra’da bir müzayedede Yürüyen Adam 1 adlı heykeli rekor bir fiyata, 104.3 milyon dolara satılan Alberto Giacometti’nin kardeşi.

Hollywood yazısı bir günlüğüne yok

DIŞ HABERLER SERVİSİ
YEŞİL dostu göstericiler bir günlüğüne “Hollywood” yazısının üzerini “Zirveyi Kurtar” pankartı ile kapatarak dünyaya seslerini duyuracak. “Trust for Public Lands” adı verilen doğa örgütü, Amerikan’ın en bilinen ulusal sembollerinden meşhur Hollywood yazısını bir süreliğine bu pankartla kapatacak ve çevrecilerin dikkatini dünyaca ünlü tepenin yeşil kalması için verdikleri mücadeleye çekecek. Satışa sunulan 138 dönümlük yeşil alanı kamu adına alabilmek için çevreci grup, şu ana kadar toplam 9 milyon TL bağış topladı. Nisan ayına kadar satışta olan arazinin toplam bedeli ise 33 milyon TL. İnşaat şirketleri ve emlak zenginleriyse tepeyi satın alıp, süper lüks vilları Hollywood yazısının yakınına inşa edebilmek için gün sayıyor.

Haberin Devamı


Sotheby’s’den ikinci Türk müzayedesi

Tolga TANIŞ
MÜZAYEDE firması Sotheby’s, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği Türk müzayedesinde 3 milyon TL’lik bir satış rakamına ulaşınca, bu sene Londra’da ikinci bir Türk müzayedesi daha düzenlemeye karar verdi. 15 Nisan’da yapılacak açık artırmanın ağır topları, geçen seferki gibi Fahrünnisa Zeyd ve Mübin Orhon. Ancak onların yanında yeni sanatçılar da olacak.
Şirketin New York’taki merkezinde bulunan ve Türk müzayedesinden de sorumlu olan Başkan Yardımcısı Ali Can Ertuğ, geçen yılki bienalden beri İstanbul sanat piyasasının büyümeye devam ettiğini söyledi.
İkinci Türk müzayedesinde yer alacak sanatçılardan bazıları ve eserleri için belirlenen tahmini satış bedelleri şöyle:
? Fahrünnisa Zeyd: 720 bin -1.2 milyon TL
? Mübin Orhon: 140 bin  - 200 bin TL
? Hale Tenger : 60 bin - 85 bin TL
? Abidin Elderoğlu: 30 bin - 45 bin TL
? Canan Tolon: 30 bin - 45 bin TL
? Haluk Akakçe: 20 bin - 30 bin TL

Haberin Devamı

Vampirlerin kraliçesi video-kitap çıkarıyor

DIŞ HABERLER
VAMPİRLERİ konu alan eserlerin yazarı Anne Rice video kitaplarını piyasaya çıkıyor. Yazar başlıca konusu vampirler, mumyalar ve cadılar olan kitaplarını dijital ortama uyarlıyor. Rice’ın “The Vampire Lestat” ve “Interview with a Vampire” gibi çok satan eserleri video-kitap şirketi Vook tarafından multimedyanın olanaklarıyla canlandırılmış haliyle yayınlanacak. Özellikle yazarın en önemli eserlerinden kabul edilen ve bir 19.yy. konağında geçen “The Master of Rampling Gate” eserinin dijital versiyonuun büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Rice’ın eserleri 1 Mart itibariyle I-Phone, I-Pod ve diğer dijital ürünler yoluyla yaklaşık 11 TL karşılığında satın alınabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!