Başlangıç'ın Korku Tapınağı toplatıldı

Güncelleme Tarihi:

Başlangıçın Korku Tapınağı toplatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2001 11:28

Gazeteci Celal Başlangıç'ın Radikal'deki yazılarından derlerdiği Korku Tapınağı adlı kitap İstanbul 2. Sulh ve Ceza Mahkemesi'nin kararıyla toplatıldı. Toplatmaya gerekçe olarak kitaptaki "Katliama Yolculuk Güçlükonak", "Silopi'de Kayıplar ve Şırnak Cumhuriyeti","Lice'nin Çığlığı", , "Tunceli Yarıaçık Cezaevi" adlı bölümler gerekçe gösterildi.

Haberin Devamı

Celal Başlangıç'ın Radikal Gazetesi'ndeki yazılarından derlenen Korku Tapınağı adlı kitap İstanbul 2. Sulh ve Ceza Mahkemesi'nin kararıyla toplatıldı. Güneydoğu'dan insan manzaraları sunan kitabın toplatılmasına, Türk Ceza Kanunu'nun 159/1 maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle karar verildi.

İletişim Yayınları tarafından okura sunulan Korku Tapınağı'nın toplatma kararı şöyle:
" Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün 15 Ağustos 2001 tarih ve 28185 sayılı yazısı ekinde gönderilen Celal Başlangıç'ın Korku Tapınağı adlı kitabında "Katliama Yolculuk Güçlükonak" adlı bölümde 14 Ocak 1996 tarihinde Güçlükonak'ta 11 kişinin minibüste taranarak öldürülmesi olayını askerlerin gerçekleştirdiği "Silopi'de Kayıplar ve Şırnak Cumhuriyeti" adlı bölümde Hadep Silopi İlçe Başkanı'nın İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittiği andan itibaren hakkında haber alınmadağı, bölgede korkunun giderek yayıldığına ilişkin yaygın bir inanç olduğu, "Lice'nin Çığlığı" adlı bölümde Lice'nin bir kaç kez yakılıp yakıldığı ve 22 Ekim 1993 tarihindae askerler tarafından toplar, helikopterler ve otomatik silahlarla tarandığı, "Tunceli Yarıaçık Cezaevi" adlı bölümde ilde askerler tarafından yargısız infazlar, gözaltında kayıplar, eşi benzeri görülmemiş gıda ambargosu uygulandığı şeklindeki görüşlere yer verilerek Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nde meydana gelen terör olaylarından haksız ve asılsız ifadelerde Türk Silahlı Kuvvetleri''nin sorumlu tutulduğu ve TCK'nın 159/1 madesine aykırı davranıldığı bildirildiğinden TCK'nın 5680 sayılı kanununa göre Korku Tapınağı isimli kitabın tolatılmasına karar verildi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!