Başkentte uyuşturucu operasyonu 9 kişi gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Başkentte uyuşturucu operasyonu 9 kişi gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2006 15:27

Narkotik ekiplerinin çeşitli tarihlerde gerçekleştirdiği “Kıskaç” adlı seri operasyonlar sonucunda 9 kişi gözaltına alınırken, 7 bin 648 adet uyuşturucu hap, 5 bin 158 gram esrar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda Ankara genelinde uyuşturucu madde satışı ve bir çok silahlı eylem yaptıkları tespit edilen 9 kişi, “kıskaç” adı verilen bir dizi seri operasyonla gözaltına alındı.

Emniyette ifadeleri alınan Mehmet Hanefi K., Kaya P., Yetiş T., Ümit O., Murat Ö., Levent K., Hakan B., Murat A. ve Sait Y.'nin Ankara genelinde değişik tarihlerde “Suç işlemek için örgüt kurmak, örgütün eylemleri kapsamında silahla adam yaralamak, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak, rant elde etmek için silahlı faaliyet göstermek, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve tehdit” suçlarını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Narkotik ekiplerinin, 25 Haziran, 13 Ağustos, 2 Eylül ve 15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdikleri “Kıskaç” operasyonlarında, toplam 7 bin 648 adet uyuşturucu hap, 5 bin 158 gram esrar ve Hint keneviri bitki kırıntısı, yarım gram eroin, 1 adet ruhsatsız, 1 adet kuru sıkı tabanca ve şarjörleri, 25 adet değişik çaplarda tabanca fişeği, uyuşturucu madde naklinde kullanılan 2 otomobil, ve 6 bin 40 YTL ele geçirildiği bildirildi.

Gözaltına alınan 9 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

“BİR HAFTADA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Öte yandan Narkotik ekiplerinin geçen hafta Ankara genelinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda ise 8 kişi gözaltına alındı.

Emniyette ifadeleri alınan Cemil T., Dürdane Ş., Aslan B., Emin B., Gökhan C., Belkız Ş., Yıldız Ş. ve Selma B. adliyeye sevk edildi.

Bu kişilerin ev ve otomobilleri ile üzerlerinde yapılan aramalarda 86 adet uyuşturucu hap, satışa hazır hale getirilmiş 145 adet fişek halinde 14 kilo 200 gram esrar ve Hint Keneviri bitki kırıntısı ile uyuşturucu naklinde kullanıldığı tespit edilen 1 otomobil ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 195 YTL para ele geçirildi.

Adliyeye gönderilen 8 kişiden Cemil T., Dürdane Ş., Aslan B., Emin B., Gökhan C. tutuklanırken, diğer 3 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!